Dülük'te son üç ay içerisinde ruhsatsız yapılan yapıların yıkılması için belediye harekete geçmesiyle birlikte istenmeyen olaylar yaşandı. 50 civarında ev sahibine 8-15 Bin TL arasında ceza yazan zabıta, dün de saat 16:00 sıralarında geriye kalan 50 ev için tutanak tutmak için köye gitti. Cezalara ve evlerinin yıkılacak olmasına tepki gösteren Dülük Köyü sakinleri polis ve zabıta araçlarını taşladı. Olay sırasında 3 belediye aracının camları kırıldı, araçlar büyük hasar gördü, iki kişi gözaltına alındı.

100 EV VAR

Dülük Mahalle Muhtarı Ahmet Kıtır, SİT alanı olduğu için köyde inşaata izin verilmediğini, ruhsatsız ev yapanlara belediyenin 15 milyara kadar ceza yazdığını belirterek, "İmara aykırı ev yaptığı için, ruhsat da vermiyorlar. Bu durumda 100 tane ev var. Fatma Şahin son geldiğinde bunları yıkın dedi. Köye 5 polis aracı, 4 tane de Şehitkamil belediye aracıyla ekipler geldi. Tutanak tutmaya başladılar. Bu sırada köylü de tepki gösterdi ve arabaların camlarını kırdılar. Çoluk, çocuk kadın araçları taşladılar"dedi.

KÖYLÜ NE YAPSIN?

Köyün 550 haneden oluştuğunu, aylardır uğraşmasına rağmen bu soruna çözüm bulamadığını söyleyen Ahmet Kıtır, "Defalarca Ankara'ya gittik. Ancak bir çare bulamadık. Bize yeni yerleşim yeri açın diyoruz. Onu da açmıyorlar. Ne olacağını bizde bilmiyoruz. Köylü ne yapsın?" diye konuştu.

İKİ KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Belediyenin araçlarından üç tanesinin hasar gördüğü olaylar sırasında gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı. Meral KINACILAR