Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un teknik direktörü Bayram Bektaş dün yapılan antreman sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Takımının başında çıktığı iki maçta da gol sevinci yaşayamayan genç teknik adam, Denizlispor maçına da telafi maçları olarak gördüklerini söyledi. Takımının oynadığı futboldan memnun olduğu söyleyen Bektaş, “Geçtiğimiz hafta oynadığımız Giresunspor maçında futbol adına sahada her şeyi yapmaya çalışan takım bizdik. Defansif olsun, hücum olsun her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Sadece üçüncü bölge diye adlandırdığımız son servislerde ne yazık ki eksik kaldık. Biliyorsunuz ki Göztepe maçında da aynı şeyi yaşayıp, final paslarını gerçekleştiremedik. Üzerimizde bir şanssızlık var, çünkü pozisyon üretip gol sevinci yaşayamıyoruz. Oyun anlamında da ben sahadaki oyundan zevk alıyorum. Hem pas yapıyoruz, hem organize oynuyoruz. Zaten ben de her zaman atak ve hücumu düşünen bir futbol oynatmaya çalışıyorum. Neticesinde de bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik ancak iyi futbol oynadık.

“KAZANACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Büyükşehir Belediyespor’un başında sahaya çıktığı Göztepe ve Giresunspor maçlarını da değerlendiren Bektaş, “Ben geçtiğimiz iki maça da kaybettiğimiz 4 puan gözüyle bakıyorum. Çünkü hem Göztepe, hem de Giresunspor maçında iyi futbol oynanyıp, galibiyeti kaçıran taraf biz olduk. Kazanabileceğimiz iki maçta da berabere kaldık ancak bu hafta sonu Denizlispor maçını kazanıp bu şanssızlığı üzerimizden atmak istiyoruz. Puan durumuna baktığımız zaman orta sıralarda görünsek dahi yukarıyla henüz büyük bir fark oluşmadı. Şuan tek hedefimiz var o da devre arasında Denizlispor maçının moraliyle girebilmektir” dedi.

Bu hafta oynayacakları Denizlispor’un da son haftalarda önemli bir grafik yakaladığını belirten Bektaş, “Daha önce de söylediğim gibi çok önemli bir ligte oynuyoruz. Bu ligde de zayıf diye adlandırabileceğiniz bir takım bulunmuyor. Her takım her takımı deplasmanda dahi yenebilir. Oyunun genelindeki bir futbola bakarak bu hafta sonu Denizlispor maçını kazanacağımızı düşünüyorum. Ama hiç bir zaman rakibi amatör olsa dahi küçümsememelisin. Rakip isterse ligin sonuncusu bile olsa hafife aldığınız takdirde mağlup olursunuz” dedi.

“ALT YAPI HOCALARIMIZLA SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUZ”

Mavi-beyazlı takımın teknik direktörü Bayram Bektaş, göreve geldiğindan bu yana alt yapı hocalarından da beklediği desteği gördüğünü söyledi. Dün Gaski Tesislerinde gerçekleştirilen A2 takımla oynanan hazırlık maçını da kendisinin özellikle genç isimleri görmek istediği için organize ettiklerini belirtti. Alt yapı hocalarının sürekli olarak kendisini ziyaret ettiklerini belirten Bektaş, “Göreve geldiğim bu günden bu yana sağolsunlar sürekli olarak alt yapı hocalarımla görüşüyorum. Takımda ihtiyacımız olan veya bana önerebilecekleri genç bir futbolcu olduğu zaman kendilerinden gerekli olan bilgileri alıyorum. Eğer bu oyunculardan antremanlarda görmek istediğim oyuncular olursa çağırıyorum. Ancak bizim takımımızda da 8-9 tane çok önemli genç oyuncular var. Bu maçı istememin nedeni de devre arasında bazı genç isimleri kiralık olarak gönderebiliriz. Onlara fırsat vermeden veya son bir değerlendirme yapmadan karar vermek istemedim. Çünkü genç oyuncuların iyi yere gelmesi için sürekli olarak oynaması gerekiyor. Biz bunu sağlamak istiyoruz ve gençlerimize ben de çok önem veriyorum. Ne kadar çok onları görebilir, şans verirsek Türk futbolu da o kadar ileriye gidecektir” diye konuştu.