Karataş Köprülü Kavşak'ta mutlu sona ulaşıldı… 9 Haziran 2015'te çalışmaların başladığı Köprüğü Kavşak, araç ve yaya trafiğine açıldı ancak tramvay hizmetine açılmadı. Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin, Şahinbey belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve belediye ekibi çalışmaların son aşamalarını yerinde inceledi. Tahmazoğlu'nun kullandığı araç ile Şahin, kavşaktaki ilk turu attı. Şahin, Gar-Mavikent arasında yapılan tramvay seferlerinin yarın başlayacağını müjdesini verdi.

ŞAHİN VE TAHMAZOĞLU İNCELEDİ

Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin’le Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kavşak yapımındaki son durumu ise yerinde inceleme yaparak, gördü. Başkanlar kavşakta araçla tur attı.

EN ÖNEMLİ KAVŞAK

Kentteki Karataş mevkini kent merkezine bağlayan en önemli köprülü kavşaklardan bir tanesinin hizmete girdiğini anlatan Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “İnşallah bu Şahinbey köprülü kavşağımız hem yeşil vadi bulvarı üzerinde, hem Karataş'ın şehir bağlantısını sağlayan hem de yol üzeri çakıştığı nokta bu yüzden önemli bir kavşak. Buraya böyle bir kavşağın yapılması buradaki trafik yükünü ciddi anlamda rahatlatmış olacak. İnşallah bundan sonraki yapılacak diğer kavşaklarla birlikte şehrimizin ulaşım problemi gün be gün daha da hafiflemiş olacak" dedi.

ŞAHİN: GURUR DUYUYORUZ

Bu şehir her hangi bir şehir değil, Şahinbey’de her hangi bir şehir değil vurgusu yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bu gün 1 milyona dayanmış nüfusuyla övündüğümüz gurur duyduğumuz en kıymetli ilçemizden bir tanesi ve en büyük ilçemiz. Dolayısıyla biz büyükşehir belediyesi olarak şehrin yaşam kalitesini artırmak vatandaş memnuniyetini artırmak ve odak şehir öncü şehir olmak noktasında büyük bir vizyonla yola çıktık. Yola çıkışımızda bu hafta ikinci yılını doldurduk. Yola çıkarken biz halkımıza sorduk çünkü demokrasi yerelde başlar, kalkınma yerelde başlar anlayışıyla bu yola çıktık. Bizden istediğiniz nedir diye sorduğumuzda 2 şey öne çıktı 1. Si konut, 2. Si trafikle ilgili bizden ciddi bir şekilde çözümleme istediler” ifadelerini kullandı.

ACİL EYLEM PLANI

Vatandaşın isteği doğrultusunda “Acil Eylem Planı” hazırladıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu: “Bu eylem planı içerisindeki en büyük ve önemli bölgemiz burasıydı. Niye? Birçok kavşağın birleştiği ve ayrıştığı nokta ve 1 milyon Şahinbey’in üniversiteler şehri dediğimiz Gaziantep’in üniversite bölgesini ilgilendiren bir alandı. Ve burada çok yüksek bir sıkışma vardı. Buraya önce bir proje çalıştık. Proje çalışıldığı zaman ciddi bir altyapı, üstyapı, hafif raylının geçişi, yaya geçişi aklınıza gelen bütün unsurlara baktığınız zaman 800 fore kazık yapıldı.”

BEKLENENDEN UZUN SÜRDÜ

Kavşağın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, Karataş Köprülü Kavşağın öngürülen süreden daha uzun sürdüğünü belirtti. “Burada ciddi bir altyapı çalışması yapıldı. Ve yolun ortasında bir süprizle karşılaştık” diyen Şahin, “Bu kadar sert zemin olmasına rağmen çok küçük, göz ucu kadar delikler gördüğümüzde hemen işin uzmanlarını çağırdık. Bu konuda teknik ekibi güçlendirdik. Ve dediler ki; burada beton enjeksiyon gerekiyor, altta mağara çıkma tehlikesi var. Bu bizim yaklaşık iki buçuk ayımızı aldı. Bu esnafımızı, burada yaşayan kardeşlerimizi, teknik ekibimiz ve bizi yordu. İki buçuk ay gecikmemizin nedeni budur. Ama şimdi biz onu görmemize rağmen, görmemezlikten gelemezdik. Gerekli her türlü tedbiri almamız ve bunun için gerekli bütün yatırımı yapmamız gerekiyordu” dedi.

HAZİRAN'DA BAŞLAMIŞTI

Öte yandan yapımına Haziran 2015 yılında başlanan Karataş Köprülü Kavşağı, bir ucu Karataş mevkisiyle şehir merkezini, diğer ucu ise Yeşil Vadi tarafındaki 12 şeritli yol ile Burç Kavşağını birleştiriyor. Yapımında 836 adet halat kullanılan köprüde ayrıca, 146 bin metreküp hafriyat kullanılırken, 40 metre genişliğinde 3 parçalı, 81 metre açıklığında olan, tüm açıklık boyunca tek çekimde gerilerek yapılırken, köprünün üzerinde hem hafif raylı sistem hem de karayolu geçişi bulunuyor. HABER MERKEZİ