Sezona şampiyonluk umutlarıyla başlayan PTT 1. Lig temsilcimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligin son haftasına kadar küme düşe endişesi yaşadı. PTT 1. ligin tamamlanmasına bir hafta kala deplasmanda TKİ Tavşanlı Linyit karşısında elde ettiği galibiyetle ligde kalmayı garantileyen mavi – beyazlılar, hedefinin tersiyle karşı karşıya kalmış oldu.

1 SEZON 3 TEKNİK DİREKTÖR

Bir sezonda 3 teknik adamla çalışan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, bir önceki sezonun ortasında göreve getirdiği Suat Kaya ile lige başlamasının ardından beklenmedik puan kayıpları yaşanınca kan değişikliğine gidildi. Gaziantepspor’da oynadığı futbolla adını altın harflerle yazdıran ve oyunculuk kariyerini noktaladıktan sonra Hikmet Karaman’ın yardımcılığını yapan Hasan Özer’i görevlendiren temsilcimiz genç hocayla da umduğunu bulamayınca bu defada yardımcı antrenör Mehmet Polat’a takımı teslim etti. Mehmet Polat ile son haftaya kadar sıkıntı yaşayan ekip, sezonun tamamlanmasına bir hafta kala ligde kalabildi.

SUAT KAYA İLE BAŞLADILAR

Ankaraspor’un mahkeme kararıyla PTT birinci liginde mücadele etme kararının ardından bu sezon 19 takımla oynanan grupta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligi 41 puanla 13. sırada bitirdi. Sezona Suat Kaya ile başlayan mavi-beyazlılar, abonesi olduğu teknik adam ile 9 maçın 3'ünden galip, 2'sinden de beraberlik ve 4’nden de yenilgi alan Kaya, takımı 11 puanla ve 1.12 puan ortalamasıyla 14'ncü sıradayken Hasan Özer'e bıraktı.

HASAN ÖZER İLE GEÇİŞ YAPTILAR

Genç teknik adamla çıkış yakalamayı hedefleyen mavi – beyazlılar, Hasan Özer nezaretinde ki 17 maçta 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgi ile 15 puan topladı. Ligin 25’nci haftasında 26 puanla takımı 13. sırada ve 1.13 puan ortalamasıyla başarısız dönem geçiren Özer, yerini yardımcısı Gaziantepli genç antrenör Mehmet Polat’a bıraktı. Sezonun 25’nci haftasında takımda yetkilendirilen Mehmet Polat, 11 maçta görev aldı. 3 beraberlik, 4 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile 1.36 puan ortalamasıyla hem sezonun en başarılısı oldu hem de 15 puan tollayarak 37. haftada ligde kalmayı garantiledi. Mavi-beyazlılar, 36 maçta 10 galibiyet ve 11 beraberlik elde etti, 15 kez yenildi, rakip fileleri 30 kez havalandırırken, kalesinde 47 gole engel olamadı.

MUHARREM TÜRKOĞLU