Vali Ali Yerlikaya bir ilke imza atarak bayramlaşma törenini bu yıl Valilik önünde yaptı. Ancak bu uygulamadan beklenen sonuç alınamadı. Vilayetin önüne kurulan çadırlara protokol ve Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri ilgi gösterirken, vatandaşların ve muhalefet milletvekili ve il başkanlarının katılmaması ise dikkat çekti.

SICAKLARIN DA ETKİSİ OLDU

Özel İdare'nin kapatılmasının ardından ŞKM'da düzenlenen ancak halkın ilgi göstermediği bayramlaşma töreninde bu yıl mekan değişikliği yapıldı. Bayramlaşma töreni için Valiliğin halk girişi tarafına Arefe günü çadırlar kurulmaya başlanarak bayram gününe hazır hale getirildi. Ancak şehrin göbeğinde olmasına rağmen Valiliğin bayramlaşma törenine sıcakların da etkisi ile halkın ilgisi sönük oldu. Saat 10.30'daki bayramlaşma törenine protokülün yanısıra, Ak Parti Milletvekilleri katıldı. Törene, halkın yanısıra muhalefet milletvekilleri ve il başkanlarından kimsenin katılmaması da şaşkınlık yarattı.

YERLİKAYA TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Vali Ali Yerlikaya tebriklerini Valilik önüne kurulan çadırlarda kabul etti. Bayramlaşma törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Ak Parti Gaziantep Milletvekilileri Abdulhamit Gül, Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Emniyet müdürü Erhan Gülveren, Ak parti il başkanı Eyüp Özkeçeci ve bazı vatandaşlar katıldı. Vali Yerlikaya çocuklara oyuncak hediye ederek bayramlarını kutladı. Bayramlaşma töreni yaklaşık yarım saat sürdü. Haber Merkezi