Türk Eğitim Sen Şube başkanı Bekir Avan, eğitimde sorunun sadece derslikte yaşanmadığını, eğitimin dayatma ve kuşatma altında olduğunu söyledi. Avan, "Kentteki okullarda şuanda sınıf mevcutları yaklaşık 50’ye yakın. Kentte eğitim normal düzeye geçmesi gerekmektedir. Şu anda bütün kentte anormal bir eğitim veriliyor" dedi.

Gaziantep eğitimde standartların çok gerisinde bulunduğuna dikkat çeken Avan, "Kenti eğitim sorununu çözmek için ilk, ortaokulu ve liselerde sınıf mevcutların 30 altına inmesi gerek. Kentteki okullarda şuanda sınıf mevcutları yaklaşık 50’ye yakın. Kentte eğitim normal düzeye geçmesi gerekmektedir. Şuanda bütün kentte anormal bir eğitim veriliyor. Öğrenciler sabahçı ve öğlenci diye sıkıştırılmış saatler arasında eğitime zorlanıyor” dedi

VALİMİZ ÇABA GÖSTERİYOR

Son yıllarda Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Milli Eğitim bürokratları yoğun bir çaba içinde olduklarını söyleyen Avan “Biz bu anlamda sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Eğitimde ciddi yatırımlar var. Ama bu yatırımlar maalesef yeterli değil. Gaziantep’te 3 bini üzerinde ücretli öğretmen çalıyor. Öğretmen açığı halt safhada. Sınıflar birleştirilmiş, öğrenciler birleştirilmiş. Gaziantep’te eğitimle ilgili dengeden söz etmek mümkün değil. Ama yinede çok az bir ilerleme var” diye konuştu.

YANDAŞ CUMHURİYET GAZİANTEP

Gaziantep eğitimde sadece derslikle ilgili sorun yaşanmadığını iddia eden Avan “ Gaziantep tam bir yandaş cumhuriyet. Gaziantep’te mevcut siyasi iktidarın bütün uzantıları eğitimin içerisine çomak sokmakta, eğitime tandığını akrabasını, yandaşını, okul ve şube müdürü olarak görevlendirmektedir. Adaletsizlik hat safada. Eğitim bir dayatma ve kuşatma altındadır. Gaziantep’te eğitim üzerindeki siyasi ve yandaş baskının ortadan kalkması gerekmektedir” şeklinde konuştu

EĞİTİM BALTALANIYOR

Kente sosyo ekonomik nedenlerle sıkıntılı bölgelerimiz var diyen Bekir Avan “ Güven evlerdeki öğrencilerin kültürleriyle ailelerin geliriyle, Çıksorutta, Karşıyaka’da Düztepe’dekilerin mutlaka aynı değil. Ama bütün bunlara baktığımızda Gaziantep yoğun bir göç alan şehir. Göç içindeki insanlar öncelikli hedefi geçim, Çocuklar hem çalışıyor hemde okumaya çalışıyor. Bütün bunlara rağmen daha kaliteli daha nitelikli öğretmenlere ayrımcılık yapılmayan öğretmenlerin moral ve motivasyonlarına yüksek olduğu bir düzeye kentimiz ulaşabilir. Bu mümkün iken maalesef Gaziantep’i yönetenler eğitime gölge etmekte ve eğitim baltalamaktadırlar” dedi.

Haber Bora Toktaş