Önce seçim, sonra itiraz ve mazbata derken, belediyelerde işlemler tamamlandı. Seçilmiş olan herkes görevine başladı. Belediye başkanları değil ama özellikle meclis üyeleri hoşunuza gider- gitmez, Gaziantep'in meselelerini gündeme getirme ve çözme adına yetersiz bulur veya layık görebilirsiniz.. Ama madem herşey bitmiştir o zaman artık hepsini bir kenara koymak ve seçilmişlerin ne yapacaklarına bakmak lazım..

Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri'nin 2'nci dönemi olacağından artık bundan önce yapamadıklarına bakacak, tamamlayamadıkları projelerini bitirmelerini bekleyeceğiz.. Tabii yeni projeler geçmişin artısı olacak beklentilerimizin.. Bir de iktidar partisinin kaptırdığı MHP'li Oğuzeli Belediyesinin ne yapabileceğine bakacağız elbette..

VARDIR FATMA ŞAHİN'İN BİR BİLDİĞİ

En önemlisi Büyükşehir olacak tabii ki.. Mazbata'nın gecikmesinden dolayı ertelenen görev tesliminde yaşanan can sıkıcı gelişme, Sayın Fatma Şahin'in yanlış anlaşılmasına yol açsa da, bunların ileride insan kaynaklı olarak telafi edileceğini düşünüyoruz.. Öyle de olması lazım, çünkü Fatma Şahin'in o gün birilerine tavır koymak istediği çok açık.. Haklı taraftarı da olabilir.. Ama o birikmiş duyguların muhatabı olmayan başkalarını inciterek ağlatabileceği noktasına gelmemesi gerekirdi diye düşünme hakkına sahibim..

Bu konuyu sadece gazetemizin görmesi de işin ayrı boyutu.. Oysa orada başka gazeteciler de varmış.. Ne yazık ki, bazılarına yaranma adına o yaşananları görmek istemeyişleri meslek adına endişe verici.. O zaman o gazeteci arkadaşlarımıza sormak gerekir.. Niye vatandaşlara gazete çıkarıyoruz diyorlar ki.. Kişilere veya kurumlara hatta partilere göre yayın yaparsınız olur biter... Hiç değilse vatandaş da neyin ne olduğunu görür.. Daha bir arkadaşımız da bu konuda gözlemlerini yazan Leyla Özekşi Polat'ı eleştirmeye kalkışmış.. Yahu önce orada olanları bir yaz, görelim kalemini, sonra başkalarına eleştiri getir..

ŞAHİN ASLA GÜZELBEY OLMAYACAK

Neyse dönelim asıl söyleyeceklerime.. Önce şunu net bir şekilde ifade etmeliyim.. Sayın Fatma Şahin, asla Asım Güzelbey olmayacak.. İşine daha hakim, belediyenin her biriminde varlığını hissettirebilecek etkide, otoriter bir başkan olacak diye düşünüyorum.. Bakmayın şu günlerde korku salmasına ve daire başkanından çaycısına kadar dokunulma endişesi yaşatıp, herkesin kafasını karıştırmasına.. Bunlar belki de olması gerekenlerdi.. Son dönemlerde Büyükşehir Belediyesi gerçekten başıboş bırakılmıştı.. Herşeyi bu köşede defalarca dile getirdim.. Vatandaşın sorunları asla çözüme ulaştırılmadı, bu köşeden kentin her sorununu dile getirdiğimde, sadece bazılarına karşılık verildi.. Diğerleri kendi haline bırakıldı.. Hatta bazı dönemlerde Milletvekillerine çağrıda bulunmuş, karşılık gelmeyince Fatma Şahin'e yazmıştım defalarca.. Ama maalesef Sayın Şahin'in Bakan iken yetki verdiği danışmanları, kentin sorunlarını dile getiren gazeteleri değil, kendilerine yakın ve sadece parti ile alakalı haberler yazanlara özen gösterdi.. Eğer öyle olmasaydı, şimdi Sayın Şahin 'bu şehrin ne kadar çok meselesi varmış meğerse' demezdi..

Şu anda görebildiğim kadarıyla Büyükşehir'de iş yapacağı ekibini profesyonel bir bakış açısıyla dizayn ediyor.. Bazıları Gaziantep'i ve şehri yeterince tanımasa da, zaman içerisinde bu işin üstesinden geleceklerini düşünüyorum.. Sayın Şahin siyaseten yardımcıları ve belediyede görev vereceği daire müdürleri için de titiz davranıyor.. Mehmet Yetkinşekerci önemli bir isim.. Kentin tüm katmanlarıyla diyalogu sağlayacak, barışçıl yaklaşımlarıyla Fatma Şahin'in önemli bir yükünü hafifletecek nitelikte.. Osman Toprak partilinin muhatap alacağı bir isim.. Zaman içerisinde belediyecilikte ustalaştığında, umarım katkısı daha fazla olacaktır.. Genç ve aktif birisi olarak tanıdığım Mustafa Dinçoğlu'na ne görev verildi bilemem ama, faydalanılacak isimler içerisinde olunabilir diye düşünüyorum..

A TAKIMI VE İLÇELERLE İLİŞKİLER

Biliyorsunuz Sayın Şahin, belediyede çalışmak istemediklerinden istifa mektubu istiyor.. Güzelbey döneminin başarılı olmuş bir iki ismiyle çalışmak ve onlardan yararlanmak istemeyişine anlam veremesem de, saygı duyuyorum.. Nasıl ki Bakan olduğunda bakanlığı sıfırdan oluşturdu ise, şimdi de belediyeyi sıfırdan oluşturma niyetinde.. Bunun için en yakınlarında olacakları ve A takımına dahil edeceği başka isimler konusunda ince eleyip sık dokuduğuna inanmak istiyorum.. Umarım yol arkadaşlarını doğru ve iş yapan isimlerden oluşturacaktır.. Her ne kadar belediyelerin bazı meclis üyeliklerinde ve kontenjan tespitlerinde seçtikleri isimler konusunda beni şaşırtsa da, yine de kendi kurmay ekibini doğru isimlerden oluşturacağını umut ediyorum..

Sayın Fatma Şahin'in kadro meselesi dışında bir önemli işi daha olacak tabii ki.. O da özellikle Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleriyle diyalog ve işbirliği.. AK Parti iktidarı döneminden beri Büyükşehir Belediyesi, birinci derecede Şahinbey Belediyesi ile iyi geçinemezdi.. Sayın Güzelbey döneminde ikisiyle de ara sıra limoni havalar yaşandı.. Bakalım bu dönem nasıl olacak.. Seçimden önceye kadar Şehitkamil ile olan sıcak ilişkiler aynı minval üzerinden devam edecek mi.. Her ne kadar Fatma hanım her ikisine de eşit davranacaktır denilse de, zaman içerisinde nasıl olsa göreceğiz. Umarım Büyükşehir ANA rolünde tüm evlatlarını kucaklayacak bir eşitlik sağlar.. Bunu önümüzdeki ilk 3 ayda net bir şekilde göreceğime inanıyorum..

İLK 100 GÜN ÇOK ÖNEMLİ

Evet.. Özellikle Sayın Fatma Şahin için ilk 100 günü çok önemli görüyorum.. Bu süreç içerisinde belediyede neler yapacağını, Gaziantep için bahsettiği 1027 projeden hangileri için kolları sıvayacağını göreceğiz.. Aciliyet gerektiren projeler ve hizmetlerin neler olacağını 100 gün içerisinde değerlendirip sizler için yorumlayacağız.. Ve bu 100 gün içerisinde Sayın Fatma Şahin'e gazetemizin misyonu gereği, Gaziantep'in meselelerinde yol gösterici olacak, sorunları dile getirecek ve destek vereceğiz..

GTO'NUN BU PROJESİ BAŞARILI OLMALI

Gaziantep için Irak çok önemli..Tabii bu zamana kadar ihracaat konusunda hep sanayiciler bu ülke ile alışverişte bulunuyordu.. Küçük Orta boy işletmeler için ihracaat meselesinde yeterince rehberlik eden, yol gösteren olmadı bu güne kadar.. Bazıları yapıyordu ama odalar olarak öncülük edilmediği için sıkıntı yaşanıyordu.. İşte bu noktada Ticaret Odamız güzel bir adım attı. 'KOBİ'ler ihracat yapmalı, bunun için de Erbil'e mal satmalı' denildi.. Bu işin Türkiye ayağı bir yana Gaziantep için çok çok büyük önem arzediyordu bu teşebbüs.. Geçen hafta içerisinde GTO üyeleri özel uçakla Erbil'e gitti, burada şubemiz açıldı.. Başkan Eyüp Bartık'ın, Erbil olayı tutarsa Rusya ve İran'da da ofis açacaklarını söylemesi, GTO'nun yıllardır yapması gereken hamlelerin devamı niteliğinde olacak.. Bir Gaziantepli olarak bu projeyi gerçekleştiren GTO'nun tüm yönetimini kutlamayı kendime görev sayıyorum.. Tebrikler Sayın Eyüp Bartık, Ali Yener ve ekip arkadaşları..

Hepinize iyi haftalar