Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun, Meslek ve Teknik liselerde Beden Eğitimi dersinin kaldırılması kararını geri alınması gerektiğini söyledi.
Beden eğitimi, müzik, resim/görsel sanatlar dersleri öğretide ifade ve beceri dersi olarak tanımlandığını ve ,öğrencilerin bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini en fazla destekleyen dersler arasında sayıldığını belirten Koç, "Bu dersler öğrencilerin kendilerini ifade edebilmelerine, özgüven kazanmalarına ve kendilerini tanımalarına dönem itibariyle en fazla katkı sağlayacak derslerdir" dedi.
NEDEN KALDIRILDI ?
"Bilindiği üzere mesleki eğitimde fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerine yer açmak gerekçesiyle 10. sınıflarda yer alan iki saatlik beden eğitimi dersleri kaldırıldı" diyen Koç, "Felsefe, sosyoloji, resim, müzik ve beden eğitimi gibi derslerin eğitim programı içerisinde gözden çıkarılan ilk dersler olması, MEB'in eğitime bakış açısındaki çarpıklığı gözler önüne sermektedir. Eğitim politikalarını oluşturanlar özellikle resim, müzik ve beden eğitimi derslerinin içeriğini resmi ideoloji doğrultusunda bireyler yetiştirmeye indirgemiştir. Ancak söz konusu dersler, öğrencilerin yaratıcılık ve yeteneklerinin farkına varması ve özgürce geliştirmesi üzerine inşa edilmesi gereken önemli derslerdir" şeklinde konuştu.
BEN YAPTIM OLDU
Koç devamla şunları söyledi: "Eğitim Sen olarak, toplumun büyük çoğunluğunu ilgilendiren eğitim gibi bir konuda MEB'in "ben yaptım oldu" tavrından vazgeçmesi gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz. MEB'in eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin haklarına, geleceğine ipotek koymasına izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. Hak, hukuk, adalet diyerek iktidara gelen zihniyetin şuan içinde olduğu durumu bütün kamuoyu bilmektedir. İktidar şunu bilmelidir ki bu ülkenin geleceği emekçilerin ve gençlerin ellerinde belirlenecektir. Felsefe, Sosyoloji, Resim, Müzik ve Beden eğitimi dersleri iktidar tarafından olmaması gereken dersler olarak nitelendirilmektedir. Çünkü iktidarlar sorgulayan düşünen ve hakkını arayan bir nesil istememektedir. İktidardan ve Bakanlıktan talebimiz şudur. Bir an önce yaptığınız bu yanlıştan geri dönerek Beden eğitimi emekçilerinden, öğrencilerinden ve ataması yapılmayan öğretmenlerden özür dileyin" HABER MERKEZİ