Çakmak Mahalle Muhtarı Zeki Elbeyli, sürekli kesilen internet kabloları yüzünden telefonu ve internet kullanamaz hale geldiklerini söylerken, Yaprak Mahalle Muhtarı Cesur Kıvanç, "20 gün önce kesilen kabloları yaptırdık yine kestiler" dedi. Mahalle esnafı ise, mahallede yaşayan bazı Suriyelilerin internet kablolarını kesip, evlerine kaçak hat çektiğine dikkati çekti.

ELBEYLİ: DİLEKÇE VERDİK

Çakmak Mahalle muhtarı Zeki Elbeyli, 20 gün öncesinde Delikoyun Sokağının başında kablolar kesildiğine, telefonu ve interneti kullanamaz hale gediklerini kaydetti. Elbeyli, “Mahallemizde yaşanan bu durumu, Yaprak Mahalle muhtarı ile gidip, gerekli mecralara iletip, dilekçe verdik. Oradaki müdür arkadaşımız bize yol gösterdi ve mahalledeki sıkıntıyı gelip giderdi. 20 gün sonra yine aynı durumu yaşadık. Ne internet, ne de telefonu kullanabiliyoruz” dedi.

KASITLI YAPILIYOR

“Yaşanan durumdan müzdaribiz” diyen Elbeyli, “Buralarda hırsızlık olayı çok yaşanıyor. Bu yaşanan hırsızlık olayı da değil. Kasıtlı olarak yapılmış bir şey. Kabloların para etmediğini de biliyoruz. Eğer hırsızlık olmuş olsaydı, bir yerden keser, diğer taraftan toplar götürürdü. Biz bu yaşanan olumsuzluktan müzdaribiz. Aynı zamanda aldığımız duyumlar üzerine Anka Hastanesi’inin de bütün kablolarını kesmişler, hastane bayağı sıkıntı yaşamış” şeklinde konuştu.

KIVANÇ: KABLOLARI KASITLI OLARAK KESMİŞLER

Muhtarlıktaki işlerini yürütemediklerine işaret eden Yaprak Mahalle Muhtarı Cesur Kıvanç, şunları aktardı: “Benim mahallede de kablolar kesildi. Aynı güne denk geldi. Duyduğumuz hırsızlık olayları çok. Kabloları kasıtlı olarak kesmişler. Kablo hırsızlığı falan yaşanmadı. İnternet kesintileri yaşandı. Telefonlar çalışmıyor. Mahalledeki esnafların pos cihazları çalışmadı. Biz işlerimizi yürütemedik. Postaneyi aradık. Sağ olsunlar gelip yaptılar ama ertesi gün bir daha kestiler. Yapan kişinin kim olduğunu bilmiyoruz.”

BAHÇECİOĞLU: ŞİKAYETÇİYİZ

Mahallede yaşayan bir Suriyelinin bu işi yaptığını anlatan esnaf Uğur Bahçecioğlu, şikayetçi olduğunu ifade etti. Bahçecioğlu, “Mahallemizde internet kesintisi var şu anda. Yaklaşık 20 günden beri bu durumla karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum, poz cihazımızı ve internetle olan işlerimizi olumsuz etkiledi” diye konuştu.

MUTLU: YAKLAŞIK 20 GÜNDEN BERİ DURUM BU

Yaprak Mahallesinde ikamet eden Burhan Mutlu, “Lahalle arasında internet kabloları kesiliyor. Buradaki esnaf yaklaşık 20 günden bu yana poz cihazını ve interneti kullanamıyor” dedi.

AKYÜREK: KAÇAK İNTERNET HATTI ÇEKİYORLAR

Çakmak Mahallesi’nde esnfalık yapan Mehmet Akyürek, “Çakmak Mahallesi Delikoyun Sokağına ait Türk Telekom hatlarını bazı kişiler koparıp, kendi hatlarına bağlayıp, kaçak yollarla kullanıyorlar. Kendi paramızla rezil oluyoruz. 20 günden beri bu durum böyle. Kablolar yapıldı ama tekrar 20 gün sonra yine aynı şeyi yaşadık. Mağduruz” vurgusunu yaptı. AYŞEGÜL BAĞCI