Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş, İlçe Belediye Başkan Adayları, BDP ve HDP İl Başkanı, Mazlumder Gaziantep Şubesi’ni ziyaret etti. Mazlumder GYK Üyeleri Mehmet Alkış ve Abdurrahim Çelik, Şube Başkanı Sabri Sayan ve yönetim kurulu üyeleri ziyarette hazır bulundular.

BDP Heyeti adına konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş, katılımcı yerel yönetim ve belediyecilik anlayışını egemen kılmak istediklerini, kamu kaynaklarını ihtiyaç sahiplerinin lehine kullanmaktan yana olduklarını, eşitlik ve adaleti sağlamayı hedeflediklerini, yerinden yönetimin hayata geçirilmesinin demokrasinin gereği olduğunu dile getirdi.

ÖNEMLİ BULUYORUZ

Mazlumder GYK Üyesi Mehmet Alkış ise, BDP’nin hak arama bilinciyle siyaset yaptığı için bir insan hakları kuruluşu olan Mazlumder’le benzerlikler taşıdığını, bu nedenle çalışmalarını ve muhalefet anlayışını önemli bulduklarını anlattı. Farklı kesimlerin bir arada yaşamayı sindirmelerinin önemli olduğunu, Kürtlere uygulanan ayrımcılığın son bulması ve eşit yurttaşlık temelinde haklarının tanınması gerektiğini ifade etti. Bütün partiler gibi BDP’nin de özgürce çalışabilmesi ve ötekileştirilmemesinin önemine işaret etti. Ayrıca olabilecek Provokasyonlara karşı dikkatli olunmasının önemine dikkat çekti. HABER MERKEZİ