Şahinbey Belediye Meclis toplantısı başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında, Şahinbey Sanayi Sitesindeki son durum hakkında bilgi veren Tahmazoğlu, ''Kaynakların doğru bir şekilde dağıtılması bizim için çok önemli, şu an orada dükkan talep eden bazı esnafımız, aradığımız kriterleri taşımıyor. Enflasyon oranını göze almalıyız. Biz hiç kimseyi mağdur etmedik. Herkesi bu sistemin içine dahil etmeye çalışıyoruz." dedi.

Şahinbey Belediye Meclisi 05.03.2015 Tarihli Mart Ayı Olağan Toplantı Gündemi, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında gerçekleşti. Gündeme alınan 11 maddenin 10'u oy birliği ile kabul edilirken, 1 madde ise oy çokluğu ile kabul edilerek ilgili komisyona gönderildi.

TAHMAZOĞLU ŞAHİNBEY SANAYİ SİTESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Tahmazoğlu yeni yapılan Şahinbey Sanayi Sitesi ile ilgili olarak, ''Biz hiç kimseyi mağdur etmedik. Herkesi bu sistemin içine dahil etmeye çalışıyoruz. Tamircilerin daha iyi şartlarda çalışmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Bu işi hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. 2012 yılından sonra, iş yeri almak isteyip te alamayan esnaf, iş yeri almak için talepte bulundu. Oradaki esnaf, bize kira bedeli 1000 liranın altında olursa, bizim için daha iyi olur dedi, Biz de 100 liranın altında olması mümkün değil ,enflasyon farkını göze almamız gerekiyor.'' dedi.

CHP'Lİ YILMAZ KİREÇTEN GENEYİK KENTSEL PROJESİ SORUSU

CHP'li Yılmaz Kireç, ''Geneyik Mahallesinde devam eden kentsel dönüşüm projesi ile ilgili, bu yerin bir tarafı tarım arazisi, diğer tarafı da konut arazisi. Bildiğim kadarı ile Tarım Bakanlığı buranın tarım arazisi olduğu için bu projeye karşı çıktı. Bu projenin bozulması lazım. Tarımsal alan iken, yeşil alan dediniz, sonra tekrar tarım arazisi dediniz. Bu konuda açık ve net ayrıntı istiyorum. Kulağımıza şaibeler geliyor'' dedi. Bu soru üzerine Tahmazoğlu, ''Bizim kulağımıza gelen bir bilgi yok. Yasalara aykırı yaptığımız birşey de yok. Yasal yollar açık, her türlü yasal yollara başvuru yapabilirsiniz. Biz yeşilvadi de tarım arazilerini projelere açtık. Açılmayacak diye bir kaide yok" dedi.

DOKBAY:HASSASİYETİMİZİ DİKKATE ALIN

CHP'li Mehmet Dokbay, Şahinbey sanayi sitesinde yapılan iş yerleri için çok hassas olduklarını belirterek,''Bu konuda memnun olduğumuz durumlarda var, şikayetçi olduğumuz konularda var. Biz CHP olarak, bu esnaf için ciddi fedakarlık yaptık. 2 yıl önce düşük fiyat ile bu işyerini alan esnaf ile yeni iş yeri alacak esnaf arasındaki fiyat farkını dikkate alalım. Kimseye haksızlık olmasın'' dedi.

Tahmazoğlu, Dokbay'ın konuşmasına, ''Kaynakların doğru bir şekilde dağıtılması bizim için çok önemli. 128 dükkan inşa ettik. Talep şu an 100 başvuru. Oradaki iş yerlerine, talep eden esnafların bazıları aradığımız kriterleri taşımıyor. Bu sayı 90'düşecek dedi. Biz şimdi burayı 4 yıl önceki fiyata göre satamayız. Eflasyon oranını göze almalıyız" diye cevap verdi.Tahmazoğlu ayrıca Çanakkale'ye öğrenci götürme projesi kapsamında Anadolu Jet firmasıyla ile anlaşmaya vardıklarını belirtti.Meclis, görüşülecek gündem maddesi kalmadığından 1 Nisan 2015 Çarşamba günü 14.00 de toplanmak üzere kapandı. Okan YILMAZ