Maddi durumu iyi olmayanlar, Ramazan Bayramı öncesi bayramlık kıyafetlerini Şahinbey Belediyesi'nin açtığı 'Sosyal Market'ten alıyor. Şahinbey Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Tahmazoğlu, paranın geçmediği marketten ayda 5 bin 500 ihtiyaç sahibi ailenin yararlandığını söyledi.

Ramazan Bayramı öncesi bayramlık kıyafet alamayacak durumda olan vatandaşlar, Şahinbey Belediyesi tarafından 2011 yılında kurulan Sosyal Market'ten kıyafet ve bayram şekerlerini alabiliyorlar. Gıda maddesinden, kıyafete kadar onlarca çeşit ürünün bulunduğu marketten aileler çocuk ve çalışan durumuna göre verilen aylık 200 ile 500 liralık kredi tutarında alışveriş yapabiliyor.

BU MARKETTE PARA GEÇMİYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal markette para geçmediğini ve 'Şefkat Kart' adı verilen kartla maddi durumu yetersiz olan vatandaşların alışveriş yaptığını söyledi. İhtiyacı olan ürünleri vatandaşların kendilerinin seçtiğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Bu markette para geçmiyor. Belediyemize başvuran veya bizim kendi araştırmalarımızla bulduğumuz gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara, bu markette para yerine geçen aile nüfusu ve durumuna göre 200 ile 500 lira limiti bulunan Şefkat Kart veriyoruz. Böylece insanlar bir alışveriş merkezinden alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını gideriyor" dedi.

AYDA 5 BİN AİLEYE YARDIM

Ayda 5 bin 500 aileye sosyal market aracılığıyla yardım ulaştırıldığını belirten Başkan Tahmazoğlu, market sayesinde yardımların daha kaliteli hizmetle yerine ulaştığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Birçok yardımsever, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyor. Bu çok güzel bir şey fakat yapılan yardımlarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerekenler farklı olabiliyor. Yani bir yere herkes pirinç yardımı yaparsa diğer ihtiyaçlar kenarda kalıyor. Bu markette ise ihtiyaç sahipleri hangi üründen ne kadar lazımsa o kadar alıyor. İnsanlarımız burada gururları incinmeden alışveriş yapabiliyor."

VATANDAŞ MEMNUN

Sosyal marketten alışveriş yapan vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Eşi cezaevinde olan ve bir kolu engelli olduğu için çalışmadığını söyleyen Çiçek Altındişçi, "Uygulama sayesinde bayramda çocuklarımıza kıyafet alabilme şansımız ortaay çıktı. Şefkat Kart ile limitimiz kadar her ay istediğimiz üründen alıyoruz. Şu anda da çocuklarıma bayramlık alıyorum ve bu yardımı kimse görmüyor, bilmiyor" diye konuştu. DHA