Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terör örgütü DAEŞ’e yönelik olarak Cerablus’a düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus’un terör örgütlerinden temizlenmesinin ardından gözler temel ihtiyaçlar konusunda atılacak adımlara çevrildi. Türkiye tarafından Cerablus’a elektrik, su ve sağlık alanındaki çalışmaların bayramdan önce tamamlanması hedefleniyor. Karkamış üzerinden götürülecek elektrik ve şebeke suyunun bayramdan önce yetiştirilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye sınırlarının terör örgütlerinden arındırıldığını söyleyen Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, “Fırat Kalkınma Harekatı ile terör örgütleri sınırlarımızdan bertaraf edilerek Cerablus özgürleşti. Bundan sonra Cerablus halkının huzuru için hükumetimiz ve yerel yönetimlerimiz tarafından bir takım çalışmalar başlatıldı. Cerablus’ta insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için elektrik, su, gıda, ekmek fırını ve sağlık alanlarında büyük desteğe ihtiyaçları var. Bu kurumların Cerablus’a yerleşmesi için çalışmalarımız var. Elektrik ve su çalışmaları başlatıldı. Bayramdan önce elektrik, su ve sağlık gibi temel ihtiyaçları Karkamış üzerinden Cerablus’a yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sağlık konusunda ise Cerablus’un tamamına hizmet verecek bir sahra hastanesi için çalışmalar sürüyor” şeklinde konuştu.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Gıda ihtiyaçlarının Karkamış Gümrük Kapısı’ndan Cerablus’a günlük ve düzenli olarak ulaştırıldığını ifade eden Nuh Kocaaslan, “Gıda ihtiyaçları Karkamış Gümrük Kapısı’ndan günübirlik düzenli olarak karşılanmaktadır. Ekmek ihtiyaçlarının karşılanması için Cerablus’ta fırın açıldı. Kısa zaman içerisinde Cerablus’un Suriye’de bir cazibe merkezi olmasını sağlayacağız. Cerablus’ta insanlar huzur, güven ve sağlık içerisinde yaşamlarını sürdürecekler'' diye konuştu. İHA