Bayram coşkusunu sevdikleriyle paylaşan Turkcell’liler, 23 – 27 Eylül tarihleri boyunca toplam 1,5 milyar dakika konuştular. Arefe günü ve Kurban Bayramı’nı kapsayan 5 günde Turkcell müşterilerinin data kullanımı 4,8 milyon GB oldu.

Yapılan ölçümlemelere göre Gaziantep bayram boyunca Turkcell Europe müşterileri tarafından en çok aranan dokuzuncu il oldu. Turkcell’liler bayram tatilinde doyasıya konuşmanın, mesajlaşmanın ve data kullanımının tadını çıkardı. Arefe ve bayram günlerini kapsayan 23-27 Eylül süresince Turkcell şebekesi en yoğun dönemlerinden birini yaşadı. Toplam 5 gün boyunca Turkcell’liler, sevdikleriyle 1,5 milyar dakika konuşarak bayramlaştı. Sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Mersin, Diyarbakır, Adana, Hatay en çok konuşan ilk 10 il oldu.

Vodafone internet kullanımı bayramda ikiye katlandı

Vodafone abonelerinin internet kullanımı geçen Kurban Bayramı'na göre ikiye katlandı. Şirketin Türkiye genelindeki 21 milyon abonesi arefe ve bayram günlerini kapsayan 5 günde toplam 920 milyon dakika konuştu, 730 milyon SMS gönderdi ve 2 milyon 532 bin GB mobil internet kullandı. Verilere göre bayram süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla "İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, İzmir, Antalya, Adana, Samsun, Van, Gaziantep ve Konya" şeklinde gerçekleşti. En çok SMS gönderen iller sırasıyla "İstanbul, Ankara, Samsun, Adana, İzmir, Şanlıurfa, Antalya, Konya, Van ve Gaziantep" oldu. En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Muğla, Samsun, Konya, Balıkesir ve Bursa şeklinde sıralandı. HABER MERKEZİ