Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi sebze ve meyve fiyatları zamlandı. Gaziantep Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayri Sucu sebze meyvede Hal'de yüzde 30 gibi artış olduğunu belirtirken, yaşanan artışın nedeni olarak don olayları ve kuraklığı gösterdi.

Bayram öncesi sebze meyve fiyatlarının arttığını söyleyen pazar esnafından Fuat Boz, "Fiyatlarda hafif bir oynama oldu, Fiyatlar muhakkak oynar. Örneğin karpuz 50 kuruştan 85 kuruşa kadar yükseldi. Üzüm 1.50 TL'den 2 TL'ye yükseldi. Eski bayramlardaki gibi çok fazla müşterimiz yok. Gelende bir iki kilo alıp gidiyor" dedi.

LİMON 5-7 TL arasında

Fiyatı en fazla artan ürünlerin başında ise limon geliyor. Kilosu 2-3 TL arasında değişen limon fiyatı 5-7 TL arasında değişiyor. Domatesin kilosu ise 65 kuruştan 1 TL'lere çıktı.

HALK ŞİKAYETÇİ

Boz, bayram arifesinde fiyatların daha da artacağını düşündüklerini belirten, "Bu sürelerde her zaman zam beklenir. Zamlara ürün azlığı da etken. Yağmur ve doludan dolayı ürünler çok pahalı, halk bu durumdan şikayetçi, bizde şikayetçiyiz" diye konuştu.

İKİ HAFTA İÇİNDE ARTTI

Bayramın yaklaşmasıyla pazara alışverişini yapmaya gelen Emine Özkan, fiyatların iki hafta içinde pahalandığını belirterek, "Fiyatlar iki hafta içerisinde bariz olarak arttı ama bayram dolayısıyla almak zorundayız, almazsak bayram günleri süresince her yer kapalı olacak nerden alacağız?" dedi.

MARKETLERE GÖRE FİYATLAR UYGUN

Fiyatların pahalılığından yakınan müşterilerden Adil Adiloğlu, Ramazanın başından beri geldiklerini belirterek şunları söyledi:"Ramazanın başından beri geliyoruz şeftali 2 lira bu şeftaliyi markette 5 liraya alamazsın. Böyle semt pazarları marketlere göre daha çok müşteri çekiyor, ürünler kaliteli fakat ucuz " dedi. Haber Merkezi