Büyükşehir Belediyesi, güvenlik, ulaşım, mezarlık, su ve üst yapı hizmetleri başta olmak üzere birçok alanda hazırlıklarını tamamladı.

Belediye, bayram boyunca belediyeye bağlı otobüsler ve tramvaylarda ücretsiz olarak vatandaşlara ulaşım hizmet verecek. Halk otobüsleri ise indirimli hizmet verecek. Ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak Arife gününde yine Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüsler, Balıklı Parkı'ndan Yeşilkent ve Asri mezarlığa ücretsiz olarak taşıma hizmeti sunacak.

KURBAN ATIKLARI

Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeler ile birlikte kurban satış ve kesim yerlerinin tespiti ve kurban kesiminin sağlıklı ortamlarda yapılması için ortak çalışma yürütüldü. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket eden ilçe belediyeleri, vatandaşlarının kurbanlarını mezbaha ve et kombinaları ile kurban komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde kesmelerini istedi. Belediye yetkilileri, “Kurbandan çıkan atık ve artıkların kesinlikle kanalizasyon hatlarına ve yağmur suyu ızgaralarına verilmemesi, şehir kanalizasyon şebekemizin sağlıklı çalışması açısından önem arz ediyor. Belediyeler tarafından belirlenen yerler dışında kurban satışına ve kesimine kesinlikle izin verilmeyeceği” vurgulandı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT