Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşlar bayramlık alışverişlerini yapmak için çarşı ve pazarlara akın etti. Satışlardan memnun olan esnaf da var, eski bayramları özleyen, memnuniyetsiz kalan esnafta.

Aileleri ile birlikte alışverişe çıkan vatandaşlar, çocukları ve kendileri için bayramlık alışverişi yapıyor. Vatandaşlar fiyatların uygun olduğu yerleri tercih ederken, esnaf ise eski bayramlara göre satışların azlığından yakınıyor.

PASTACILARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Bayram alışverişinde hareketlilikte ilk sırada pastacılar gelirken, ikinci sırada giyim ürünleri satan dükkanlar geldi. Bayram için hazırlık yapan pastacı Mehmet Cengiz Hilaloğlu. bayramın yaklaşması ile birlikte satışlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Satışlarımız Allaha şükür iyi gidiyor, bayramın yaklaşmış olmasının bunda büyük payı var. Vatandaşlar genelde geliyor bayram kahkesi, kereviç, tuzlu pasta, şekerli pasta, kurabiye ve halep kahkesi istiyor bunların fiyatları 15 liradan 35 liraya kadar değişiyor bunların çoğunu zaten bayram dolayısıyla sipariş üzerine yapıyoruz fazladan yaptıklarımızıda dükkana gelen müşterilerimize satıyoruz. "dedi. Bayram kurabiyesi yapımın da anlatan Hilaloğlu, iyi bayram kurabiyesinin içinde olmazsa olmazları sıraladı "un,irmik, yağ, şeker ve Antep'in vazgeçilmez damak tadı fıstık " diye ekledi.

HERKES PASTAMIZDAN YESİN

Bayramlık Halep Kahkesi yapan Mehmet Doğan Bayramlık satışların bereketli olduğunu belirterek, "Günde 20 saat çalışıyor 4 saat yatıyoruz son bir haftadır nerdeyse dükkandan çıkmıyoruz ramazan satışlarımız iyiydi bayram satışlarımızda iyi fena gitmiyor bayramlık pastaları ucuza verdiklerini belirterek herkes pastamızdan yesin " dedi.

ALMANCILAR GELMİYOR

Bayramın vazgeçilmezi tatlılarda ise durum tam tersi konumda. Bayramlık Burma kadayıf imalatı yapan Ömer Faruk Balcı, işlerin tadı olmadığını söyleyerek "işlerin tadı yok eski ramazanların tadı kalmadı eski ramazanlarda havalar serindi havaların sıcak olması tatlı satışını olumsuz etkiledi. Almancılar gelmiyor, onlar gelirse işler yoluna girer hem yaz tatilinden dolayı turistler deniz kenarına gitti, ramazan ve oruçluktan dolayı zaten millet gelmiyor bu satışlarımızı olumsuz etkiledi." dedi.

UMUDUZ SON İKİ GÜN

Üç nesilden beri aynı dükkanda kadayıfçılık yapan Ali Yiğit satışların iyi olmadığından dert yanarak, " Bu sene bayramlık tatlı satışları iyi değil olursa son günlerden umutluyuz fıstık fiyatında olan yükselmeler tatlı fiyatlarıını etkiledi tatlı satışlarımızı düşürdü tatlı fiyatları 30 lira ile 25 lira arasında değişiyor ramazan boyunca satışlar kötüydü bizim işimiz zaten kışın olur oruçluk yaz dönemine geldiğinden vatandaş sıvı yiyecekler tüketiyor "dedi.

ALIŞVERİŞ HIZLANDI

Giyim eşyaları satan esnaf Abdurrahman Keskin ürünlerinin gerçekten ucuz olduğunu söyleyerek, "5 liralık 10 liralık ürünler satıyoruz bayram alışverişi hızlandı rağbet var, müşteriler çocuklarıyla birlikte gelip bayramlık alıyor" dedi.

FİYATLAR EL YAKIYOR

Çocuklarıyla bayram alışverişine çıkan Selma Çiçek fiyatların pahalılığından yakınarak, "Bayramda sanki fiyatlar daha da artıyor zaten askeri ücretle çalışan insanlarız çocuklarımız bayramı mutlu geçirsinler diye alışverişe çıktık ama fiyatlar el yakıyor" dedi.

SURİYELİ AİLE: İÇİMİZ KAN AĞLIYOR

Bayram heyacanı Suriyelileri de sararken yaklaşan bayramla birlikte bayramlık alışverişe çıkan Suriyelilerden Şeyh Abdo ülkelerindeki olayları ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirterek " Dualarımız ülkemizde savaşanlarla ve tüm müslümanlarla birlikte, biz şu anda bayram alışverişi yapıyoruz ama içimiz kan ağlıyor" dedi. Haber Merkezi