Ramazan Bayramında meydana gelen trafik kazalarında 3 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı. Maddi hasarlı kazaların da meydana geldiği tatilde, bir aile hurdaya dönen araçtan sağ çıktı. En üzücü kaza ise bayram dolayısıyla çocuklarını eğlendirmek için lunaparka giden ailenin dönüş yolunda geçirdiği kaza oldu. Otobüsle çarpışan otomobil hurda yığınına dönerken, kazada bir yaşındaki bebek hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

LUNAPARK DÖNÜŞÜ FECİ KAZA

Bayram dolayısıyla çocukları eğlendirmek için lunaparka giden aile dönüş yolunda kaza geçirdi. Otobüsle çarpışan otomobil hurda yığınına dönerken, kazada bir yaşındaki bebek hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza, Ünaldı Mahallesi Protokol Yolu üzerinde meydana geldi. Havalimanındaki yolcuları kent merkezine taşıyan Ali T. yönetimindeki 34 EF 9585 plakalı otobüs ile Sıtkı K. yönetimindeki 27 PP 599 plakalı otomobil, ara yoldan ana yola çıkınca çarpıştı. Kazanın şiddetiyle otomobil hurda yığınına dönerken, bir yaşındaki Ali Efe K. otomobilden fırladı. Kazanın hemen ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

1 YAŞINDAKİ EFE KAZA KURBANI

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk olarak durumu ağır olan bir yaşındaki Ali Efe’yi Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayan Ali Efe hayatını kaybetti. Kazada yaralanan otomobil sürücü Sıtkı K. 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne eşi Fatma K. ise Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kazada yaralanan çocukları Zübeyde (9), Deniz (5) ve Mehmet (3) ile 10 yaşındaki dayıları Alican Demir, Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından anne ve iki çocuğunun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kaza sonrası olay yerine gelen polis ekipleri ise ikinci bir kazanın yaşanmaması için olay yerinde güvenlik önlemleri aldı. Yapılan incelemelerin ardından kullanılamaz hale gelen otomobil çekici marifetiyle olay yerinden kaldırıldı.

SÜREKLİ KAZA OLUYOR

Kaza yapan ailenin Ünaldı Mahallesi’ndeki bir yakınlarına bayram ziyaretine geldikleri ve daha sonra çocukların eğlenmesi için lunaparka gittikleri ve kazanın da gece geç saatlerde lunaparktan çıktıktan birkaç dakika sonra meydana geldiği öğrenildi.

Görgü tanıkları cadde üzerinde sinyalizasyon sisteminin olmamasından dolayı sürekli kazaların meydana geldiğini ve yetkililerden buraya çözüm bulmasını istedi.

ARABAN'DA ÖLÜMLÜ KAZA

Araban ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi de ağır yaralandı. Kaza, Araban-Gaziantep karayolu Gelinbuğday köyü civarında oldu. Gaziantep istikametinden Adıyaman istikametine gitmekte olan Yunus Sönmez yönetimindeki 02 HH 343 plakalı otomobil ile Araban ilçesi istikametinden Gaziantep istikametine gitmekte olan Hasan Asığ idaresindeki 48 HH 144 plakalı otomobil çarpıştı. Ahmet Asığ olay yerinde hayatını kaybetti. Yunus Sönmez, Hasan Asığ, Murat Asığ, Yaşar Asığ, Gülnaz Sönmez ile Fatma Durmuş ağır yaralı olarak olay yerine gelen 112 ambulanslarıyla Gaziantep ve Adıyaman’daki değişik hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

HURDAYA DÖNEN OTOMOBİLDEN SAĞ ÇIKTILAR

Ramazan Bayramı tatili için Gaziantep'ten Adana'ya gelirken trafik kazası geçiren 2'si çocuk 5 kişi yaralanırken otomobil hurdaya döndü. İddiaya göre Ramazan Bayramı tatili için Remzi Cinpolat yönetimindeki 27 BF 875 plakalı otomobille aynı aileden 5 kişi Gaziantep'ten Adana'ya sabah erken saatlerde yola çıktı. Cinpolat direksiyon hakimiyetini kaybedince içinde 2 çocuğunun da bulunduğu otomobil, Ceyhan-Adana istikameti Balcalı çıkışı yakınlarında bariyerlere çarptı. Çarpma sonucu otomobil takla attı. Otomobilde bulunan 2'si çocuk 5 kişi yaralandı. Çevredeki vatandaşlar kazayı polise bildirdi. Olay yerine gelen Can-Kur ekipleri otomobilde sıkışmış halde bulunan yaralıları dışarı çıkarttı. Yaralılar ambulanslar ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 2 çocuğun durumunun ağır olduğu öğrenildi. Takla atarak hurdaya dönen otomobilde kimsenin ölmemesi ise görenleri hayrete düşürdü.

OTOMOBİLLE OTOBÜS ÇARPIŞTI

Otomobille otobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Kaza, Ünaldı Mahallesi'nde meydana geldi. Ali T. yönetimindeki 34 EF 9585 plakalı otobüs, Sıtkı K. yönetimindeki 27 PP 599 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada yaralanan Ali Efe K., Sıtkı K., Fatma K., Zübeyde K., Deniz K. ve Mehmet K. ile Ali Can Demir, çağrılan ambulanslarla kentteki hastanelere götürüldü. Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralılardan Ali Efe K. doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. Soruşturma devam ediyor.

KONTROLDEN ÇIKARAK TAKLA ATTI

Kontrolden çıkarak takla atıp devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı. Kaza, Güneş Mahallesi 10'uncu Cadde üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, ismi öğrenilemeyen sürücü yönetimindeki 31 AHF 07 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Takla atarak devrilen otomobildeki sürücü ile 64 yaşındaki Saniye Güloğlu yaralandı. Yaralılar, kazayı görenlerin çağırdığı ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların tedavileri sürüyor.

ZİYARETE GİDERKEN KAZA YAPTILAR

Bayram ziyareti için yola çıkan aile kaza yaptı. Kazada, 5 kişi yaralandı. Kaza, Gaziantep Adana karayolu 10. kilometresinde meydana geldi. Abdurrahman K. yönetimindeki 01 B 8745 plakalı otomobil Gaziantep’ten Adana istikametine giderken direksiyon hakimiyeti kaybolunca takla atarak yol kenarına savruldu. Kazada otomobilde bulunan aynı aileden 5 kişi yaralandı. Kaza sırasında ailenin eşyaları yol kenarına savruldu. Kaza sonrası olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri ikinci bir kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemleri aldı. Yapılan incelemenin ardından kazada hurda yığınına dönen otomobil çekici marifetiyle olay yerinden kaldırıldı. Soruşturma sürdürülüyor.

TAKLA ATAN ARAÇTAN SAĞ ÇIKTI

Bir otomobilin takla atması sonucu bir kişi yaralandı. Fevzi Çakmak bulvarında 01 SK 972 plakalı otomobil, sürücüsü İ.T.'nin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak refüje çıktı. Kazada yaralanan İ.T., Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis kazayla ilgili olarak inceleme başlatırken, yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi. DHA - İHA