Bayraktar'dan Gaziantep yorumu
Bir dizi gezi ve açılışlar için Gaziantep'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gaziantep Valiliği'ni ziyaret etti. Bayraktar, "Gelirken hava alanında yolu gördük. Tabi eksiklik var. Yolun sağında solunda rehabilite edilmesi gereken özellikle şehre giren kısımda yenilenmesi gereken kısımlar var" dedi.
YAPI STOKU ÇOK ÖNEMLİ
Bakan Bayraktar Valilikteki ziyaretinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Özellikle deprem bölgesi ilçelerle ilgili bilgiler veren Bayraktar " Burada yapı stokunu bizim süratle yenilememiz gerekli. Buradaki İslahiye, Nurdağı birinci derece deprem bölgesi ama diğer kısımlar ikinci derece deprem bölgesi... Öyle zaman olur ki, bazen depremin şiddeti ikinci derece deprem bölgesinden daha fazla olabilir, daha çok yıkım olabilir. Bu bakımdan burada kentsel dönüşüme çok ciddi ağırlık veriyoruz" dedi.
CİDDİ DESTEK VERECEĞİZ
Bayraktar, "Büyükşehir Belediyesi ile çok ciddi ortak çalışmamız var. Şahinbey Belediyesi'nin, Türkiye çapında gayretli, başarılı, takdir edilecek çalışmaları var. Bunları artırmamız lazım. Bundan sonra kaynak takviye olarak ciddi derecede destek vereceğiz. Yine eğitim konusu, derslik noktasında vali beyin ifade ettiği husus var. Bunu biz Milli Eğitim Bakanı'yla da görüşürüz. Önümüzdeki süreçte 4+4+4 yapılanmasıyla derslik sayısı ihtiyacı arttı. Bunun için daha pratik, daha hızlı nasıl okullar yapabilir, derslik sayısını artırırız diye çalışmalar var. Sağlık bakımından yeni hastane çalışmaları var. Bu noktada Sağlık Bakanlığı ile de çalışmalar devam edecek. Türkiye için, Gaziantep için bu çalışmaların çok daha faydalı olacağını belirtmek istiyorum" ifadelerini kaydetti.
TAHMAZOĞLU'NA ZİYARET
Bayraktar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Başkan Tahmazoğlu, kendisini ziyarete gelen Bakan Bayraktar'a, belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tahmazoğlu, özellikle kentsel dönüşüm alanları konusunda yaptıkları projelerin Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Bakan Bayraktar'a teşekkür etti.
Bir dizi gezi ve açılışlar için Gaziantep'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gaziantep Valiliği'ni ziyaret etti. Bayraktar, "Gelirken hava alanında yolu gördük. Tabi eksiklik var. Yolun sağında solunda rehabilite edilmesi gereken özellikle şehre giren kısımda yenilenmesi gereken kısımlar var" dedi.YAPI STOKU ÇOK ÖNEMLİBakan Bayraktar Valilikteki ziyaretinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Özellikle deprem bölgesi ilçelerle ilgili bilgiler veren Bayraktar " Burada yapı stokunu bizim süratle yenilememiz gerekli. Buradaki İslahiye, Nurdağı birinci derece deprem bölgesi ama diğer kısımlar ikinci derece deprem bölgesi... Öyle zaman olur ki, bazen depremin şiddeti ikinci derece deprem bölgesinden daha fazla olabilir, daha çok yıkım olabilir. Bu bakımdan burada kentsel dönüşüme çok ciddi ağırlık veriyoruz" dedi.CİDDİ DESTEK VERECEĞİZBayraktar, "Büyükşehir Belediyesi ile çok ciddi ortak çalışmamız var. Şahinbey Belediyesi'nin, Türkiye çapında gayretli, başarılı, takdir edilecek çalışmaları var. Bunları artırmamız lazım. Bundan sonra kaynak takviye olarak ciddi derecede destek vereceğiz. Yine eğitim konusu, derslik noktasında vali beyin ifade ettiği husus var. Bunu biz Milli Eğitim Bakanı'yla da görüşürüz. Önümüzdeki süreçte 4+4+4 yapılanmasıyla derslik sayısı ihtiyacı arttı. Bunun için daha pratik, daha hızlı nasıl okullar yapabilir, derslik sayısını artırırız diye çalışmalar var. Sağlık bakımından yeni hastane çalışmaları var. Bu noktada Sağlık Bakanlığı ile de çalışmalar devam edecek. Türkiye için, Gaziantep için bu çalışmaların çok daha faydalı olacağını belirtmek istiyorum" ifadelerini kaydetti.TAHMAZOĞLU'NA ZİYARETBayraktar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu makamında ziyaret etti. Başkan Tahmazoğlu, kendisini ziyarete gelen Bakan Bayraktar'a, belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tahmazoğlu, özellikle kentsel dönüşüm alanları konusunda yaptıkları projelerin Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Bakan Bayraktar'a teşekkür etti.