CHP Milletvekili Ali Serindağ ve İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan bayrak krizi ile ilgili açıklama yaptı. Serindağ, “Bu hadise Başbakanın ve Hükûmetin yarattığı iklimin sonucudur, başka hiçbir yerde kabahati aramayın” derken, Gökdağ ise, herkesi Türk bayrağımıza saygıya ve sahip çıkmaya davet etti.

Serindağ: “Sorumlu hükümettir”

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, TBMM’de yaptığı konuşmada Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili olarak “bu hadise Başbakanın ve Hükûmetin yarattığı iklimin sonucudur, başka hiçbir yerde kabahati aramayın. Varto-Karlıova yolu kapalı, insanların seyahat özgürlüğü yok” dedi.Ali Serindağ TBMM’de hem yeni yargı paketiyle ilgili olarak, hem de bayrak tartışmasına yönelik sert değerlendirmelerde bulundu ve AKP hükümetine “siz böyle bir ülkeyi yönetemezsiniz. Bu durumu sürdüremezsiniz” dedi.

GÖKDAĞ: DUYARLI OLUN

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ yaptığı basın açıklamasıyla bayrağın bir milletin varlığının ve bağımsızlığının tartışılmaz simgesi olduğunu belirterek, Türk bayrağının indirilmesini kınadı.Gökdağ açıklamasında şunları kaydetti:” Bayrağımız ülkemizin birliğinin, bağımsızlığının sembolüdür. 76 milyon Türk vatandaşı olarak, bayrağımızın altında eşit yurttaşlar olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bu düşünceyle, bayrağımıza yapılan en küçük hakareti kabul etmemiz mümkün değildir, şiddetle kınıyoruz. Herkesi Türk bayrağımıza saygıya ve sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ülkeyi kutuplaştırmaya ve gerginleştirmeye yönelik davranışlara karşı duyarlı olmaya çağırıyor ve Lice’de yaşamını yitirenlere de Allahtan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu tür olayların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz” diye konuştu. BÜLTEN