Gaziantep’in yerel ürünlerine verdiği değer ve sunduğu hizmet kalitesi ile öne çıkan Bayazhan, 24 Şubat akşamı Gaziantep Yeniden Yerel Lezzetler etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bayazhan Meyhane’de Dude Table organizasyonu ile gerçekleşen akşamda Antep lezzetleri ile hazırlanan özel meze menüsü ve kebaplar sunuldu. Koruk turşusu, asma yaprağı mezesi, yağlı köfte, zeytinli Antep böreği, mini içli köfte, soğan kebabı, Özden Özsabuncu’nun Rakı Gastronomisi Kitabı’nda yer alan tarifi ile meyhane pilavı, katmer ve daha fazlası menüde yer aldı.

ÜNLÜ ŞEFLER MUTFAKTA

İstanbul’da yerel malzemeye önem veren ve yerelliği mutfaklarına yansıtan ünlü şefler Ali Ronay, Asude Akınlı ve Aydın Demir Yeniden Yerel Lezzetler etkinliğinin misafirleri oldu. Aydın Demir fıstık filizli firik cacığı, Ali Ronay lolaz piyazı ve Asude Akınlı çiğ dolma ve açık topik ile geceye lezzet kattı.

Misafir şefler, Bayazhan’ın şefi Kenan Ok ve Rakı Gastronomisi Kitabı yazarlarından Özden Özsabuncu ile Gaziantep malzemelerini keşfe çıkarak ve aldıkları malzemeler ile Antep lezzetlerini yeniden yorumladılar. BÜLTEN