UCLG-MEWA ve WALD Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi çerçevesine düzenlenen “Yeni Kentsel Gündem MEWA Bölgesinde Mülteciler” konulu oturum Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG- MEWA)Başkanı, UCLG Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bir otelde yapılan zirve kapsamında düzenlenen ve Fatma Şahin’in başkanlığını yaptığı oturuma Ürdün Belediye İşleri Bakanlığı Proje Koordinatörü Imad Issa, Arap Kentler Örgütü Genel Sekreteri Ahmed Al Sabeeh, UN-Habitat, Arap Ülkeleri İnsan Yerleşimleri Sorumlusu Katja Schafer ve Amman Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Danışmanı, Dirençlilik Direktörü Fawzi Masad konuşmacı olarak katıldı.

DEĞERLENDİRME YAPTI

Konuşmaların ardından değerlendirme yapan Fatma Şahin, “Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış” sözünü hatırlatarak, “Aslında bizim yaşadığımız şey bu. Hep birlikte bu taşı atanı bu insanları yerinde yurdunda edene bir dakika dememiz ve bataklığı kurutmamız gerekiyor” dedi.

SORUNU YARATANLARA BİR DAKİKA DEME ZAMANI GELDİ

Çatışma bölgesinde bulunan belediyeler olarak bu işin en fazla yükünü çektiklerini aktaran Şahin, daha adil ve yeni bir dünyaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, barışın kalpte başladığını ifade etti. BÜLTEN