Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, 10 Bin civarında kamu çalışanına mektup yazarak, Şahinbey'i daha nasıl güzelleştirebiliriz diye fikir istedi. Aydın'ın mektubuna 100 kamu çalışanı cevap verdi. Kaymakam Aydın,

eğitimden sağlığa, şehirleşmeden kentleşmeye ve Suriyelilerden engellilere kadar bir çok konuda üretilen projelerin yakın zamanda uygulamaya geçirileceğini söyledi.

HERKESİN SORUMLULUĞU VAR

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gazetemize yaptığı açıklamada, ekip çalışmasına önem veren biri olduğunu, bu sayede önemli fikir ve projelerin ortaya çıkacağına inandığını belirtti. Aydın, "Birlikte çalıştığım arkadaşlarımızın olumlu yönlerini ortaya çıkartıp, onların enerjisinden istifade etme ve sinerji oluşturmayı çok seviyorum. Bu anlamda göreve başladıktan 1 ay sonra öğretmenlerimize, belediye personellerine bütün kamu çalışanlarımıza birer mektup yazdım. 10 bin civarında mektupta onlara, 'Arkadaşlar, Şahinbey'i daha nasıl güzelleştirilebiliriz, bir fikri olan varsa gelsin, bunu söylesin' dedim. Kurumların olduğu gibi kişilerin de sosyal sorumluluk konusunda sorumluluğu var. Dolayısıyla yaptığı işi aksatmadan, böyle projelerde görev almak isteyenler, fikri olanlar bize isimlerini bildirsin dedik" diye konuştu.

100 TANE PROJE ORDUMUZ VAR

'Arkadaşların bir kısmı çok karamsar davrandı, 3-5 kişi ya gelir ya gelmez dediler' diyen Aydın şunları söyledi:"Ama tam 100 kişi geldi. 100 tane bizim şu anda proje ordumuz var. Tabi bunların çoğu öğretmen ama öğretmen olmayanlar da var, belediyelerden var, diğer kurumlardan var. Belediye başkanımızla iyi bir temas kurduk ve çalışma prensiplerimizi ortaya koyduk. Birlikte yapılması gereken bütün işlerde belediye ile birlikte hareket edeceğiz, 100 kişiyi gruplara böldük, 7-8'şer kişilik 20'ye yakın ayrı ayrı proje ekipleri oluştu. O ekiplere konu başlıklarını verdik. Eğitimden tutun sağlığa, şehirleşme, kentleşme Suriyeliler, engelliler gibi bir sürü konular. Bu arkadaşlar şu anda tam proje çalışma evresindeler. Herkes en az 3 tane 5 tane proje üretiyor, orjinal fikirler ortaya çıkıyor. Benim başkanlığımda proje üst kurulu oluşturduk, Şahinbey belediye başkanımız var, milli eğitim müdürü var. Projeler ham olarak üst kurula gelecek ,orada tartışılacak ve o başlıklar üzerinde karar verildikten sonra bizimde onayımızdan sonra o proje uygulanmaya başlanacak."

BATAKLIĞI KURUTACAĞIZ

Bazı projelerle ilgili bilgi veren Aydın, "Örneğin obezite ile mücadele konusu var. Aldığın kaloriyi bil, fazla kiloyu sil projesi. Yine okuma alışkanlığını edindirme projesi var. Bu proje öğrencilere değil halka yönelik olacak. Şahinbey'de iyi hikaye anlatan, yazan çizen bir sinerji oluşturacağız. Öğrencilerin okumamasının nedeni büyüklerin okumaması, ben bataklığı kurutmayla ilgileniyorum. Öğrenciye kitap okuyun demek sinek öldürmek gibidir, ama onun çevresindeki kişilere kitap okumayı alıştırmak, bataklığı kurutmaktır, önce anne babası okuyacak. Engellilerle ilgili projemiz olacak. Kadına şiddette ilgili, erkeklerin eğitimi çalışacağımız bir başka ana başlık. Suriyelilerle ilgili de ekonomik olarak destekleme, sosyal hayata katılımı ve eğitimlerinin geri kalmaması için projeler olacak" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR