Ak parti’de 12 Şubat’ta başlayan milletvekilliği aday adayı başvurularında sona gelindi. 20 Şubat’ta sona erecek olan başvurular için şuana kadar 28 kişinin müracaat ettiği öğrenildi. Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, başvuru sayının son gün 100’ün üzerinde olacağını söyledi.

28 Şubat’ta yapılacak olan temayül yoklamasının yine Şato Restauran’ta olacağını ifade eden Özkeçeci, temayül yoklaması için hazırlıkların son sürat sürdürdüğünü belirtti. 100'ün üzerinde kişinin milletvekili aday adayı olmak için kedisiyle görüştüğünü söyleyen Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci herkesin son günü beklediğini söyledi. Özkeçeci, "İnsanlar son iki gün kala başvuru yapmaya başladı. Ben aday adayı olacak arkadaşlara başvurularınız son güne bırakmayın diyorum. Başvuranlar arasında şehir dışından gelen Gazianteplilerde var. Başvuruda bulunanlar arasında bürokratlar, iş adamları var. Başvuranların hepsi görüşüme başvuruyorlar. Şuana kadar 100 kişiye yakın benimle görüştü. Mevcut milletvekilleri Ankara’ya başvuruda bulunacaklar. Başvuranlar arasında kadın aday adayları da var. Ama bu sayı çok az" dedi.

SEÇİM ÇALIŞMLARINA ARA VERİLDİ

Seçim çalışmalarına 12-20 Şubat tarihleri arasında ara verdiklerini dile getiren Özkeçeci, “Bu haftadan sonra inşallah tekrar sahada olacağız. Temayül yoklaması için hazırlıklarımız sürüyor. Temayül yoklaması büyük bir olasılıkla 28 Şubat’ta Şato Restaurant’ta olacak. Pazartesi günü milletvekilliği aday adayı başvurularını iletmek üzere Ankara’ya gideceğiz” dedi. Meral KINACILAR