Gaziantepli firmaların yazdığı başarı öykülerinin gurur verici olduğunu, Avrupa’da Türk firmaların birçok alanda rekabet gücüne sahip olduğunu söyledi.

Almanya’nın Hannover kentinde açılan Domotex 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına 160 firmasıyla katılan Türkiye bu yıl 9'uncu kez alan ölçüsü bakımında birinciliği kimseye bırakmazken 83 markasıyla, 2018 halı koleksiyonunu görücüye çıkaran Gaziantepli halıcıların stantları da adeta rekor düzeyde ziyaretçi akınına uğradı. Fuarı ziyaret ederek GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan’dan fuar ve halı sektörü hakkında bilgiler alan Türkiye Hannover Başkonsolosu Banu Malaman Türk stantlarını büyük bir gururla ziyaret ettiğini belirterek, dünya standartlarında bir birinden farklı ürünlerle dünya halı sektörünün en önemli oyuncusu haline gelen Gaziantepli halıcıları kutladı.

BAŞARI DİLEDİ

Malaman, şunları söyledi: "Hannover Domotex 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına Türkiye’den 160’ın üzerinde firma katılıyor. Bunların büyük bir kısma Gaziantep’ten geliyor. Gaziantepli firmaların sektörde etkin oldukları hem stantlarından hem yapılan işlerden hem de ürünlere olan taleplerden belli. Gaziantep dışında Bursa, Hereke ve diğer illerimizden de katılımcılarımız var. Fuara katılım açısından en büyük pay Gaziantep’e ait. Başarılı bir fuar olarak değerlendiriyorum. Fuar süresince konsolosluğumuz firma yetkililerine ve katılımcılara her türlü teknik desteği sağlıyor. Özellikle Ticari Müşavirliğimiz bu konuda firmalarımızla sürekli koordinasyon halinde. Bugün Türkiye adına büyük bir gurur yaşıyoruz. Firmalarımız dünya standartlarına stantları ve ürünleriyle dünyanın diğer devleriyle boy ölçüşüyor. Fuarın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor katılımcı firmalarımıza başarılar temenni ediyorum."