Dedas, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında son 2-3 maçtır basketbol konuşamadıklarını belirtti.

Ventspils maçının son çeyreğinde fazla süre almayan oyunculara şans veren Dedas, verdiği mesajla krizin boyutunu ortaya koydu.

BÖYLE DURUM GÖRMEDİM

Kendisinin 5 yıldan bu yana Gaziantep Basketbol takımında görev yaptığını kaydeden baş antrenör Stefanos Dedas, “Bu zamana kadar hiç böyle bir durum görmedim. Vermiş olduğumuz bu resimde kabul edilebilir değil. Benim basketbolumda son ana kadar mücadele ve motivasyon her zaman üst düzeyde olması gerekiyor fakat bunun da gösteremiyoruz. Bugüne kadar Gaziantep’te 70-80 maça çıkmışımdır sahada ki her kes için söylüyorum üst yönetim olsun benimle olsun aynı sayfada olması gerekiyor” dedi.

ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Ligde oynayacakları Trabzonspor maçına 2 gün sürelerinin olduğunu belirten Dedas, “Hiç kimse Trabzon’a karşı da bir şeyler yapabileceğimizi düşünmüyor. Ama ben elimden geleni yapmaya ve bir şeyleri değiştirmeye çalışacağım. Hafta sonu ligde farklı bir resim vermeye çalışacağım.” dedi.

SAVAŞANLAR SAHADA OLACAK

Maç trafiklerinin çok yoğun olduğunu ve 3 günde bir maç yaptıklarını aktaran Dedas, “Hep pozitif kalmaya çalıştım ama artık bunun yeterli olduğunu düşündüm. Artık savaşan kişiler sahada olacak. Benim sistemimi sahaya yansıtan ve tanıyan oyunculara şans vereceğim” dedi.

ÇÖZÜM BU DEĞİL

Gaziantep Basketbol takımına gönül verenlerin kendisini tanıdığını ifade eden Dedas “Benim mücadeleci ve savaşçı bir yapım var. Geçen sene de, 2 sene önce de benzer tablo vardı. Yine bir yol bulup iyi işler de yapabileceğimize inanıyorum, yine aynı şekilde olacağını düşünüyorum. Biz her zaman birlik ve beraberlik olarak maçlarımızı kazandık. Bırakayım başkası gelsin demek en kolay yol ama çözüm bu değil. Birlik içerisinde bu takımın daha iyi yerlere gelmesini sağlamaya çalışacağım. Bazı oyuncular bizim sistemimize uygun değil diye düşünüyorum” dedi.

BEDELİNİ KULÜP ÖDER

Hedeflerinin her zaman düşük bütçelerle takımı ayakta tutmak olduğunu söyleyen Dedas, “Fazla değişiklikler yapmadan biz bunu başardık. Biliyorsunuz bizim ligimizde de var birçok kulüp para finansmanını yanlış kullandıklarından dolayı hatalar oluyor. Ben üç oyuncu göndereyim yerine üç oyuncu gelsin taraftarı değilim neticede bunun bedelini kulüp ödeyecek. Bundan ziyade kendi basketbolumu sahaya yansıtana kadar savaşmak istiyorum. Tek olumlu görmek istediğim konu ligde 25 maç oynayacağız. Belki böylesi daha iyi oluyor çünkü tabloyu daha net görebiliyorum. Bu nedenle bir an önce toparlanıp kazanmaya başlamak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

MUHARREM TÜRKOĞLU