basmekbol.jpg

Açılış konuşmasını Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan'ın yaptığı törene TBF Yönetim Kurulu'ndan Başkan Vekili Akın Süel ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar'ın yanı sıra BSL Direktörü Samer Şenbayrak, TBF Yetkilileri, Kulüp temsilcileri ve basın mensupları katıldı.Törenin hemen başında, 15 Temmuz günü hayatlarını kaybeden şehitler için saygı duruşu gerçekleştirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan, törenin açılış konuşmasında ''Efsaneler Yükseliyor sloganıyla yoluna devam eden Spor Toto Basketbol Ligi, 50. yılını kutladığı 2015-2016 sezonunda tarihinin en parlak ve çekişmeli sezonlarından birini geride bıraktı. Gösterdiği gelişimi sponsorların da desteğiyle sürdüren BSL'de yeni sezonda mücadele edecek tüm takımlarımıza sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyorum'' sözleriyle katılımcılara 'hoşgeldiniz' dedi. Şükran Albayrak'ın sunumunu gerçekleştirdiği tören, BSL Direktörü Samer Şenbayrak'ın kura çekim statüsünü açıklayan konuşmasıyla sürdü.

Alfabetik olarak sıralanan kulüpler, törenin ilk aşamasında bu sıraya uygun olarak kura sırasını belirleyen numara çekimini yaptı. Devamında üç ayrı torbada değerlendirilen kulüpler, bu sıraya uygun olarak kuralarını çektiler. İlk torbada Galatasaray Odeabank, Demir İnşaat Büyükçekmece ve Darüşşafaka Doğuş yer alırken, ikinci torbada da Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Beşiktaş Sompo Japan takımları bulundu. Üçüncü torbada ise geriye kalan 10 kulüp yer aldı.

Kulüplerin torbalara dağılımı, Avrupa Kupaları'nda mücadele etmeye hazırlanan ve aynı salonu kullanan takımların iç saha maçlarının çakışmayacağı şekilde, Avrupa Kupaları fikstürü, Süper Lig maçları, emniyet tedbirleri ve yayıncı kuruluşların talepleri çerçevesinde hazırlandı.

Ligde yeni sezon 8, 9 ve 10 Ekim'de oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak ve ilk yarı 23 Ocak 2017'de sona erecek. Ligin ikinci yarısı 28 Ocak'ta start alacak ve normal sezon maçları 15 Mayıs 2017'de tamamlanacak.

Toplam 16 takımın yer aldığı Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2016-2017 sezonu, iki devreli lig usulüne göre oynanacak.

Normal sezonun 30 hafta süreceği ligde ilk 8 sırada yer alan takımlar play-off'a yükselecek.

Play-off serisi 0-0 başlayacak ve çeyrek finallerde 2, yarı finallerde de 3 galibiyet alan takım tur atlayacak. Finalde ise rakibi karşısında 4 galibiyet alan ekip, 2016-2017 sezonunun şampiyonu olacak.

Ligi son iki sırada bitirecek ekipler ise küme düşecek.

DAİ: BAŞARILAR DİLİYORUM

Gaziantep Basketbol, Boray Dai, Genel Menajer): Öncelikle tüm takımlara başarılar diliyorum. Yeni sezonun sakatlıklardan uzak, üst düzey çekişmeye sahne olmasını temenni ediyorum. Gaziantep Basketbol olarak yeni sezonda da yolumuza devam edecek, ligde ve Avrupa'da Gaziantep'in güzelliklerini tüm rakiplerimize göstermek istiyoruz.

İŞTE MAÇLAR

İlk hafta (7-8-9 Ekim) şu şekilde:
Tofaş - Darüşşafaka Basketbol
Yeşil Giresun Belediyespor - Uşak Sportif
Trabzonspor - Beşiktaş Sompo Japan
Demir İnşaat Büyükçekmece - Sakarya B.B
Eskişehir Basket - İstanbul B.B
Fenerbahçe Doğuş - Banvit
Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes
Galatasaray Odeabank - Gaziantep B.B