Türkiye Basketbol Ligi’ne 2007-2008 sezonundan bu yana sponsorluk yapan Beko, sponsorluktan çekilme kararı aldığını yazdı. Beko 2007'den bu yana Türkiye Birinci Ligi'ne sponsorluk yapıyordu. Türk basketbolunda geçtiğimiz sezon sonunda Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker serisinde yaşanan şiddet olayları ve son olarak da Galatasaray Liv Hospital’ın final serisinin son maçına çıkmama kararı almasının Beko’nun uzatmama kararına neden olduğu belirtildi.

Öte yandan BEKO, Fenerbahçeli Ali Koç ailesinin bir şirketi olduğu için bu çıkışın bir gözdağı vermek ve Galatasaray'ın final serisindeki tutumunu sert şekilde eleştirmek amacı güttüğü ve bir süre sonra TBF ile anlaşma yapılabileceği de öne sürülüyor. BEKO, Türkiye'den başka Almanya, Litvanya, İtalya ve Rusya'da da liglere sponsorluk yapmıştı. BEKO, Almanya Ligi için çok uzun süreli anlaşma yaptı, ayrıca Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarına da destek verdi.

TELEKOM VE ÜLKER DE ÇEKİLMİŞTİ

Türk sporunun en önemli destekçilerinden birisi olan Yıldız Holding (Ülker) geçtiğimiz yıl aldığı bir kararla futbol takımlarına sponsor olmayacağını açıklamıştı. Yine Türk Telekom da geçtiğimiz Mayıs ayında aldığı bir kararla Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un forma sponsorluğundan çekildiğini açıklamıştı