Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen Genç Erkekler Bölge Şampiyonası sona erdi. Zirve Üniversitesi’nin ev sahipliğinde oynanan Merkez Güney Grubu maçları sonucunda büyük bir mücadele örneği gösteren Gaziantep Güney Eğitim Kurumları Spor Kulübü final karşılaşmasında Adana Bilfen Koleji’ni 66-61 mağlup ederek şampiyon oldu.

2 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 6 Nisan Pazar günü son bulan şampiyonaya Gaziantep, Niğde, Hatay, Aksaray, Kahramanmaraş, KKTC, Osmaniye, Adana, Karaman, Nevşehir, Konya ve Kayseri’den 13 farklı Genç Erkek Basketbol takımı katıldı. Büyük bir heyecana sahne olan final karşılaşmasında ilk çeyrek 20-11 Adana Bilfen Koleji’nin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyrekte de rakibine oranla daha üstün olan Adana ekibi ilk devreyi 38-25 önde kapattı.

Maçın üçüncü çeyreğinden itibaren heyecan doruğa çıkarken Gaziantep ekibi farkı 7 sayıya kadar indirdi ve son periyota 51-44 geride girdi. Maçın son 10 dakikalık diliminde oyunun kontrolünü tamamen eline alan Gaziantep Güney Eğitim Kurumları müthiş bir geri dönüş yaparak bu zorlu karşılaşmayı 66-61 kazandı ve bölge şampiyonluğuna uzandı.

Zirve Üniversitesi Spor Salonunda oynanan şampiyona boyunca rakiplerine oranla çok üstün bir oyun sergileyen Gaziantep Güney Eğitim Kurumları şampiyonluğu doyasıya kutlarken, turnuva ikincisi olan Adana Bilfen Koleji gösterdiği mücadelesi ile takdir topladı.

Şampiyonluk hakkında konuşan Gaziantep Güney Eğitim Spor Kulübü Antrenörü Yakup Kup, “ Öncelikle Zirve Üniversitesi’ni böyle güzel bir turnuvaya ev sahipliği yaptığı için ve turnuvaya katılanlara göstermiş olduğu misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizim için çok önemli olan bir organizasyondu. Öğrencilerimiz Zirve Üniversitesi’nin imkânlarını gördükçe spor ile olan bağlantılarını eğitimle birleştirmek istediklerini söylediler. Geleceğin sporcuları Zirve Üniversitesi’nde yetişecek. Yetenekli ve bir o kadar da başarılı öğrencilerden kurulu bir takımımız var. Tek hedefimiz şampiyonluktu bunu da turnuva boyunca oynadığımız iyi oyunla elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Sporcularımız başta olmak üzere bu başarıda emeği olan herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “ Genç Erkekler Basketbol Turnuvasına katılan tüm takımları tebrik ediyorum. Geleceğin sporcularını Zirve Üniversitesi’nde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Zirve Üniversitesi olarak genç sporcularımıza her zaman destek olmaya devam ediyoruz. Bunun en güzel örneği de basketbol bursu ile okuyan öğrencilerimizdir. Bu nedenle genç sporcuların gelişimi için son derece önem arz eden bu organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Zirve Üniversitesi olarak şampiyon olan Güney Eğitim Kurumları’nı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

HABER MERKEZİ BÜLTEN