Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı ekiplerinin yaptığı kontrollerde yaklaşık bin 500 adet kişiselleştirilmiş toplu ulaşım kartlarının kart sahibi dışında başkaları tarafından kullandığı tespit edildi. Kişiselleştirilmiş indirimli ve serbest kartların bir başkası tarafından kullanıldığı tespit edilirse belediye 1 yıl boyunca bu kişilere kart vermeyecek.

İZİNSİZ KULLANIMA GEÇİT YOK

Kentteki tüm ulaşım araçlarında nakit paradan Kart27’yi geçişi sağlan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü, artan kart satışlarının yanında izinsiz kart kullanımın da arttığına dikkat çekti. 16 Mayıs itibariyle otobüslerde nakit paranın yerine Kart27 kullanımına geçildiğini hatırlatan Kömürcü, “Biz vatandaşlarımızı kolaylık olması açısından 300’e yakın Kart27 satış noktası belirledik. Vatandaşlarımızı haftalar hatta aylar öncesinde uyardık. Kartlarınızı alın dedik. Birçok sorumluluk taşıyan vatandaşlarımız Kart27’lerini alırken bunun yanında sorumluluk taşımayan bazı vatandaşlarımız ise kendine ait olmayan kartları kullanıyor. Bizim ekiplerimiz ise bu kullanımlara kesinlikle izin vermiyor ve kartlara el koyuyorlar.” açıklamasını yaptı.

BAŞKASININ KARTINI KULLANANA 1 YIL KART YOK

Gaziantep Büyükşehir Belediye meclisinin onayladığı “Toplu Taşıma Kartları” yönetmeliğinde; kişiselleştirilmiş indirimli ve serbest kartların bir başkası tarafından kullanıldığı tespit edilirse cezai müeyyidenin uygulandığını aktaran Kömürcü, vatandaşların bu tür kartlara heves etmemesi uyarısında bulundu.

Cezalı duruma düşmemek ve mağdur olmamak için kişiselleştirilmiş toplu taşıma kartlarının kart sahibi dışında bir başkası tarafından kullanılmasına izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Hasan Kömürcü, şunları söyledi:“1. tespitte 20 tam bilet (indirimsiz seyahat kart 1 biniş tarifesi x 20) bedeli, 2. tespitte 40 tam bilet (indirimsiz seyahat kart 1 biniş tarifesi x 40) bedeli, 3. tespitte 60 tam bilet (indirimsiz seyahat kart 1 biniş tarifesi x 60) bedeli ceza uygulanıyor. Cezalara kart sahiplerine yazılıyor. Bu cezalar Gaziantep Büyükşehir Belediye veznesine ödeme yapıldıktan sonra, yazılı dilekçe ve alınan tahsilât makbuzunun aslı ile Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’na müracaat edilecek. 4. tespitte 1 yıl süre ile kart kullanıma kapatılır ve bu süre içerisinde yeni kart verilmez.”

TEK BİNİMLİK KART 2.20 KURUŞ

Şehir dışından gelenler için tek kullanımlık kartlar satılacağını belirten Hasan Kömürcü, “Otogar ve havalimanında manyetik bilet satılacak. Bu biletin fiyatını UKOME kararıyla 2,5'tan, 2.20'ye düşürdük. Bunlar tek kullanımlık biletler.” dedi. Haber Merkezi