Birlik Vakfı Gaziantep Şubesi "Başkanlık Sistemi" konulu panel düzenledi. Kritik seçime günler kala düzenlenen panel, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Yavuz Coşkun'un moderatörlüğünde, Araştırmacı- Yazar Sayın Mustafa Yazgan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili adayı Abdulhamit Gül, Ak Parti Gaziantep Milletvekili adayı Sayın Canan Candemir Çelik, Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. M.Tevfk Gülsoy ve Eğitimci Selahattin Şimşek'in konuşmacı olarak katılımıyla Gaziantep Üniversitesi AKM konferans salonunda düzenlendi.

Panel açılış konuşması yapan Birlik Vakfı Gaziantep Şube Başkanı M.Fatih Aslan ; "Başkanlık sistemi, istikrarı sağlamak, yasama bağımsızlığını arttırmak ve güçlü bir yönetim oluşturulması bakımından diğer sistemlerden üstün görülmektedir. En önemlisi de halk kendi iradesiyle yöneticisini seçecektir. Kanımca bu yönüyle bakıldığında, başkanlık sistemi tartışılanın aksine diktatörlük değil özgürlüktür" dedi.

Moderatör Coşkun'un sorusu üzerine söz alan Mustafa Yazgan, bugün halkın huzuru ve ülkenin ilerlemesi istikrar ve güçlü Türkiye için başkanlık sisteminin şart olduğunu, ifade etti.

Abdulhamit Gül, "Başkanlık sisteminde, yasama yürütmeyi yürütmede yasamayı denetler. Halkta bunların her ikisini denetler. Bu sebeple başkanlık sistemi halka yetki veren bir sistemdir. Başkanlık sisteminin Recep Tayyip Erdoğan'a yetki vermek için istendiğini söyleyenler ve bu sebeple karşı çıkanların şunu bilesini isterim Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şuanda ki yetkisinden daha üstün bir yetkisi olmayacak" Şeklinde konuştu.

Canan Candemir Çelik ise, 82 Anayasasının günümüzden çok uzaklaştığını, kadın erkek eşitliği ile ilgili tek bir madde bile bulunmadığını bunun içinde geri kalan dar kalıplı bir anayasadan kurtulup yeni bir sistem ve yeni bir Anayasanın şart olduğunu ifade etti.

Prof.Dr. M.Tevfik Gülsoy Türkiye'de tartışma ortamının engellediğini ifade ederek, "kavram kargaşası oluşturarak gerçek konudan uzaklaşıyoruz. Biz anayasayı yanlış değerlendiriyoruz. Bir ülke kendi şeklini alır, yönetim biçimini oluşturur, anayasalar ise onu düzenler. Başkanlık sistemi de parlamenter sistemde meşruiyetini halktan, devlet varlığını hukuktan ve adaletten alır. Anayasa kötüye kullanılırsa uzmanlar bile farkına varamaz. Bunu önlemek içinde en kesin yol başkanlık sisteminin gelmesidir." diye ifade etti.

Eğitimci Selahattin Şimşek de "Bu ülkenin kardeşliğe birbirimize destek olmaya ve bu davada Türkiye'yi önemli yerlere taşıyan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hizmet, minnet borcum var. Bu ülkede yaşayan her vatan severin, bu meydan muharebesinde eski günlere dönmememiz için elini taşın altına koyması gerekmektedir." dedi. Bülten