AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe Belediye Başkanlarının kendi belirleyeceği kadro ile çalışacağını ve bu konuda kendisinin bir müdahalesinin olmadığını söyledi. Uzer, “Üçüne de kesinlikle bana bir şey sormayın, benden isim istemeyin dedim ve açık çek verdim. Eğer ben onların çalışacağı kadroyu belirlersem o zaman başarısızlık durumunda onlardan siyaseten hesap soramam. Benim onlardan başarısızlıkta hesap sormam lazım” dedi.

Kanal 5'te Bülent Çulcuoğlu'nun hazırlayıp sunduğu ‘Son Nokta’ programına katılan AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer önemli açıklamalarda bulundu.

OĞUZELİ'NDE ZİNCİRLEME HATALAR YAPILDI

Bugün seçim olsa AK Parti'nin Gaziantep'te yüzde 65 oy alacağını savunan Uzer, Oğuzeli ilçesinde seçimi kaybetmelerinde zincirleme hatalar yaptıklarını ve ilçe başkanının istifasını işleme koyacağını açıkladı.

HERKES KENDİ EKİBİYLE ÇALIŞIR

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, belediyelerde her başkanın istediği ekiple çalışmasının gayet doğal olduğunu belirterek, “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Bir başkan gelir A kadrosuyla çalışır, bir başkan gelir farklı bir kadroyla çalışır. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de bu noktada istediği ekibiyle çalışması kadar doğal bir şey yok. Ben İl Başkanı olarak Belediye Başkanlarına, sadece Büyükşehir Belediye Başkanı'na değil, ilçe belediye başkanlarına da, hepsine de açık çek verdim. Arkadaş bize sormayın, bizden izin de almayın. Belediyecilik bizim işimiz değil, belediyecilik sizin işiniz. Ekibinizi nasıl başarılı olacaksanız o şekilde kurun dedim. Hiç müdahalem söz konusu değil" dedi.

BAŞARI VARSA, BU EKİP BAŞARISI

2009'da da müdahil olmadığını anlatan Uzer, "Belediye başkan yardımcısını istediğiniz şekilde seçin, içeride bürokratik olarak istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Biz işin siyasetindeyiz. Elbette hatalı bir şey görürsek kendi aramızda ikazımızı yapacağız, ama neticede son karar verici belediye başkanımızdır. Burada da özellikle içerideki tek yetkili belediye başkanıdır. Biz ve ilçeler bu işe girmeyiz. Çünkü bir yerde eğer başarı varsa bu ekibin başarısıdır. Şimdi ben Fatma Hanım'a desem ki şunu yardımcı yapacaksın, şunu danışman yapacaksın dersek bu o zaman onun kadrosu olmaz, başarısı da olmaz. Onun için belediye başkanları kendi ekibini kuracaklar, hem de başarılı olacaklar. Hem de bir sıkıntı olduğunda bize hesap verebilsinler. Ama onların ekibini biz belirlersek o zaman başarıdan bahsedilmez. Burada da yapacakları her türlü tasarrufta gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız gerekse de ilçe belediye başkanlarımızın siyasi olarak arkasındayım” diye konuştu.

SAİT KILIÇ DÜZGÜN BİRİ

AK Parti'nin Gaziantep genelinde ortalama oy oranının yerel seçimlerde yüzde 55 olarak çıktığını ve önemli bir başarı sağladıklarını vurgulayan Başkan Uzer, “Oğuzeli'nde seçilen MHP adayı Sait Kılıç'ı tebrik ediyorum, düzgün bir arkadaş. Hatta ben talimat verdim, devir teslim töreninde belediye başkanı ve meclis üyesi arkadaşlarımız orada hazır bulunsunlar diye. Eğer bizim mazbata töreni olmasa ben de Oğuzeli'nde devir teslime gidecektim. Olur böyle şeyler, bu bir yol kazasıdır. Yani burada biz hatamızı gördük, öğrendik. Bazen karar alırken yanlış kararlar alabiliyorsunuz. Bazı şeyleri yanlış değerlendirebiliyoruz. Belki çok iyi çalışmadık, iyi çalışamadık. Onu da masaya yatıracağız. Seçimlerden önce Oğuzeli ilçe teşkilatının istifasını almıştım, şimdi onu işleme koyacağım ve burada yeni bir yapılanmaya gideceğiz, yeni bir kanla, yeni bir ekiple yolumuza devam edeceğiz. MHP'li başkana başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

1 AY SONRA SEÇİM OLSA OYUMUZ YÜZDE 65

Yerel seçimler ile genel seçimlerin çok farkı olduğunu söyleyen AK Parti Gaziantep İl Başkanı Uzer, “Bir mahallede muhtarlık seçimi var, AK Parti'den 5 aday çıkıyor, sonra dördü size kırılıyor. Meclis üyeliğinde sıralamaya giremiyor size küsüyor. Küçük ilçelerde adayın rüzgarı parti rüzgarının önüne geçiyor. Bu seçimde hiç oyu olmayan, Türk siyasetinde var olmayan Demokrat Parti veya ülke çapında yüzde 1 oyu olan Saadet Partisi'ne bakıyorsunuz ilçede belediyeyi kazanmış, oyunu arttırmış. Yani yerel seçimdeki hava farklı, yerel bir isim partinin önüne geçebiliyor.Yani şunu görmemiz lazım partinin oyu bir şekilde adaya veya başka partiye gidebiliyor. Akrabalık veya karşılıklı çekişmeden dolayı.. Yerel seçimlerde bir şekilde parti oyu aşağıya inebiliyor. Biz AK Parti'yiz, güçlü bir partiyiz, rüzgarımız da çok güçlü. Ben şunu söylüyorum bugün, hatta 15 gün veya 1 ay sonra seçim olsa bizim Gaziantep'te alacağımız oy oranı yüzde 65'tir.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADIK

Cumhurbaşkanlığı seçiminin hazırlık çalışmalarına da başladıklarını belirten Uzer, Başbakan Erdoğan’ın 23 Nisan şenlikleri için Gaziantep'e geleceğini ve yeni belediye başkanı Fatma Şahin'i de ziyaret edeceğini de söyledi.

BAŞBAKAN CUMHURBAŞKANLIĞINI FAZLASIYLA HAKEDİYOR

Uzer, ‘Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olmalı mı?’ sorusuna ise “Başbakanımız isterse, adayım derse Cumhurbaşkanı adayı olur ve seçilir. Bunu çok fazlasıyla hak eden bir lider. Eğer kendisi adayım derse biz Gaziantep teşkilatı olarak gücümüzün son damlasına kadar mücadele ederiz. Ama çıkmak istemezse de işaret edeceği bir kişiye aynı Başbakanımıza destek veriyormuşuz gibi desteğimizi veririz. Hiç bir sıkıntı olmadan Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktır” şeklinde konuştu.

CEMAAT YANITI SANDIKTA ALDI

30 Mart yerel seçimler öncesi cemaatin kapı kapı dolaşarak AK Parti aleyhine propaganda yaptığını, ancak cemaatin yanıtı sandıkta aldığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Uzer, şunları söyledi, “Vatandaş şunu söylüyordu, cemaatse gitsin cemaatliğini yapsın, siyaset yapacaksa gitsin siyasi parti kursun öyle gelsin. İnsanlar en basit söylemle bu iki kelimeyle olaya yaklaştı. Bir de AK Parti'nin yaptığı hizmetleri 12 yıldır vatandaş görüyor, görmenin ötesinde de günlük hayatında yaşıyor. Gariban, fakir insanlar günlük hayatlarında yaşayarak görüyorlar. Ve bu cemaatin söylediği hiç bir şey vatandaşa inandırıcı gelmedi. Sandıkta da yanıtı aldılar.”

İHA