AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve İl başkan adayı Eyüp Özkeçeci, teşkilat ziyaretlerine AK Parti Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleri ile devam etti. Ziyaretlerde konuşan Uzer, "Bizler ve sizler çok şanslısınız. Bu başarılı çalışmaları yapan hükümetin partimizin içinden çıkması ve bizim bu partide bulunmamız bir şanstır.Bu ülkede hayırlı ne iş yapılıyorsa bilin ki teşkilatların ve mensupların hisseleri hanelerine yazılıyor" dedi. AK Parti İl Başkan adayı Eyüp Özkeçeci ise, yeni dönemde çıtayı daha da yükseklere çıkarmak canla başla çalışacaklarını, AK Parti’nin dün olduğu gibi bugünde yarında seçimlerden yüksek oy alarak çıkacağını dile getirdi.

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur ve Şahinbey İlçe Başkanı Av.Hakan Kurt, 28 Aralık 2014 Pazar günü yapılacak 5. Olağan İl Kongresi’nde yeniden aday olmayacağını açıklayan İl başkanı Ahmet Uzer’e AK Parti’ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek ziyaretin anısına hediye sundular. İl Başkan adayı Eyüp Özkeçeci’ye ise yeni görevinde başarılar dileyen Uğur ve Kurt, yeni dönemde başarılı olmak ve AK Parti’nin Gaziantep’te bayrağını daha yükseklere taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını dile getirdiler.

AK parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ise, AK Parti’yi bir partiden ziyade inanan insanların oluşturduğu bir topluluk olarak gördüğünü dile getirerek, AK Parti’nin yaptığı hizmetlerin ve icraatların siyaseten herhangi bir tabloya sığdırılamayacak kadar önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin 2002 öncesi halinin göz önüne geldiği zaman AK Parti’nin yaptıklarının daha iyi anlaşılacağını kaydeden Uzer, “Fakir İnsanların hastane kapılarında öldüğü, siftah yapamayan insanların yürüyüş yaptığı, dönemin Başbakanının önüne yazar kasaların atıldığı, başı örtülü kızlarımızın üniversitelere alınmadığı o günler gözümüzün önüne geliyor. Birde bu günkü Türkiye gözümüzün önüne geliyor. Bölgesinde güçlü, sözü dinlenen, siyasi ve ekonomik olarak belli bir güce erişmiş ve burada bir istikrar abidesi gibi duran bir Türkiye. Bu Türkiye nereden geldi? Hasta adam denilen Türkiye’den biz bu Türkiye’ye geldik” dedi.

Uzer, geldiğimiz Türkiye’nin güzel bir Türkiye olduğunu belirterek, “ Ha bütün meseleleri, sıkıntıları, sorunları çözdük mü? Hayır. Ama çok zor kısmını geçtik. Artık belli bir noktaya geldi. Her sene bir eksiğimizi hallederek daha da ileriye gideceğiz. Derdimiz nedir? Bizim çocuklarımızın ve torunlarımızın bizim yaşadığımız Türkiye’den daha güzel bir Türkiye’de yaşaması. Fakir fukaranın, garip gurabanın hayat seviyesinin daha yükselmesi. Zenginle fakir arasındaki uçurumun daha azalması” diye konuştu.

Uzer, “Bizim yaptığımızın yalnızca bir siyasi partide görev olmadığını bilmenizi istiyorum” diyerek sözlerini şöyle tamamladı; “Bizler ve sizler çok şanslısınız. Bu başarılı çalışmaları yapan hükümetin partimizin içinden çıkması ve bizim bu partide bulunmamız bir şanstır.Bu ülkede hayırlı ne iş yapılıyorsa bilin ki teşkilatların ve mensupların hisseleri hanelerine yazılıyor.AK Parti kurulduğundan bu yana ben ve görev alan diğer arkadaşımı hiçbir akçeli işte, bir ihalede, paralı işte görmediniz. Yapmadık, yapana da müsaade etmedik.Bundan dolayı bu insanlar bize oy veriyor.Bu mantığı egemen kıldığımız için bize artırarak destek veriyorlar.Bundan dolayı biz çok şanslıyız.Bende bu şanslı kullardan biriyim. Hem bu partinin kurucu il başkanlığnı yapma şerefini Cenab-ı Allah bana nasip etti. Hem şerefimle 5 yıl milletvekili olarak hizmet ettim. Son olarak 6 yıldır il başkanı olarak bu kutlu kadroya başkalık ediyorum. Benim için tarih edilmez bir mutluluktu. Ve bugünde çok mutluyum. Gönül rahatlığıyla temiz bir şekilde sayfamı çeviriyorum. İnşallah yeni dönemde Mehmet Eyüp Özkeçeci’ye Pazar günü sizlerin huzurunda Sayın Başbakanımızın huzurunda gönül rahatlığıyla teslim edeceğim.Ben bi dönem daha devam edebilirdim. Herkes kendince bir şey söylüyor. Milletvekilliği falan diyor. Bir daha milletvekili olsam ne olur, olmasam ne olur.Ben şu saat itibariyle Pazar günü görevimi devrettikten sonra partimin neferiyim. Herkes gibi bu partinin neferi olacağım. Allah ne dilerse o olur. Biz duruşumuzu AK parti’nin bir neferi olarak devam ettireceğiz.Ben bir dönem daha yapabilirdim. Tüzüğümüz gereği son dönemim olurdu. 2018’te görevi bırakırdım. 2019 yılında üç tane önemli seçim var. Bir genel seçimler, iki mahalli seçimler, üç cumhurbaşkanlığı seçimi. Üçü de 2019 yılının içerisinde. Şimdi ben tekrar aday olsam 2018 yılında bırakacağım. Yeni bir arkadaşımız görev alacak daha bir seneyi doldurmadan ağır üç tane seçimin altına girecek. Bu doğru olur mu?Ama şimdi görevi devredersek inşallah Eyüp bey ve ekibi bu seçimleri yapacak. Ben bunu da düşündüm. Herkes işin bir boyutuna kilitlenip kalıyor ama, her şeyi düşünmek durumundayız. Çünkü bu parti hakikaten hepimizin gözbebeği. Bu partinin Türkiye’de ve şehrimizde ve ilçelerimizde başarılı olması hepimizi çok ilgilendiriyor. Ben sizde bir hakkım yok ama sizlerinde bende hakkı olabilir. Benim varsa sizlere helal olsun, varsa sizlerde haklarınızı helal edin.”

AK Parti İl Başkan adayı Eyüp Özkeçeci ise, yeni dönemde çıtayı daha da yükseklere çıkarmak canla başla çalışacaklarını, AK Parti’nin dün olduğu gibi bugünde yarında seçimlerden yüksek oy alarak çıkacağını dile getirdi. Bülten