Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'de siyasetin vazifesini yapamaz hale geldiğini belirterek, "En büyük açığımız demokrasi açığı. Önce siyaset değişecekki Türkiye problemleri çözebilsin" dedi.

BİZ YİNE VARIZ

Uysal, partisinin il başkanlığınca bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de çözümsüzlüğün dayatıldığı bir noktada zor zamanlarda "deniz feneri" görevini görmüş büyük bir hareket olarak yeniden bir devin uyanışının adını koymak adına büyük bir mücadele verdiklerini söyledi. Türkiye'de siyasetin tıkandığını dile getiren Uysal, "Bugün siyaset, vazifesini yapamaz konumdadır. Bugün parlamenter demokrasi rehindir. Biz meşruiyet içerisinde çözüm arayan bir hareket olarak bugün yine varız. Türkiye'nin meselelerini meşru zeminlerinde demokratik kanallara aktararak çözme imkanımız varken bunu, bu yolu aşmayan bir kişinin ihtiraslarının neticesinde dayattıkları bir programı Türkiye'nin yürütmeye mecali de yoktur. Bu zamanı heba etmeye hakkı da yoktur'' diye konuştu.

BAŞKA YERDE GÜÇ ARAMADIK

Milletin zirvesinden çıkmış bir hareket olarak milletin dışında hiçbir yere sığınmadıklarını belirten Uysal, şöyle devam etti:"Bugün de sığınmıyoruz. Başka yerde güç aramadık. Bugün de güç aramıyoruz. O nedenle bugün bu ülkenin en büyük açığı demokrasi açığıdır. Bugün işlemeyen bu demokratik modeli içerisinde kronikleşmiş derinden işleyen can alıcı hiçbir meselemizi çözebilme imkanımız yoktur. O nedenle biz bugün iktidarıyla muhalefetiyle mecliste bulunan siyasetin ortaya koyduğunun aksine herkesin bambaşka alanlarda değişimin millete tahakküm ettiği noktada biz diyoruz ki önce siyaset değişecek. Önce siyaset değişecek ki Türkiye problemleri çözebilsin.'' Haber Merkezi