Seyrantepe mahallesinde, yeni taşındığı apartmanın yöneticisiyle kavga ettiği sırada tabancayla havaya açtığı ateşte, karşı apartmanın balkonunda doğum günü kutlanan 6 yaşındaki Zeynep Korkmaz'ın ölümüne yol açan uzman çavuş Erdi Karakaş'ın yargılanmasına başlandı.


OLAY NASIL OLDU?


Geçen yıl 31 Ağustos'ta meydana gelen olayda iddiaya göre, uzman çavuş Erdi Karakaş, yeni kiraladığı eve eşyalarını, asansörle taşımak istedi. Eşyaların asansörde taşınmamasını isteyen apartman yöneticisi Hüseyin Bakar ile girdiği kavga sonucu Karakaş, üzerindeki tabancayla havaya ateş etti. Karakaş'ın tabancasından çıkan kurşun, karşı apartmanın 8'inci katındaki balkonda doğum günü kutlaması için hazırlık yapılan Zeynep Korkmaz'ı başına isabet etti. Başından yaralanan küçük kız yaşamını yitirdi.

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya doğum gününde ölen küçük Zeynep'in babası Mustafa Korkmaz ve tutuklu sanık Erdi Karakaş ile tarafların avukatları katıldı.

ÜZERİME YÜRÜDÜ
Erdi Karakaş, duruşmada olayın kazayla olduğunu ve kendisine saldıranları korkutmak istediği için silahını ateşlediği savunmasını yaptı. Kapı ya da asansörün kullanılması için görüştüğü yöneticinin 'Ben sana darbe nasıl olur göstereceğim' diyerek üzerine yürüdüğünü anlatan Karakaş, şunları söyledi:"Antep'teki güvenlik şartları nedeniyle sürekli mermi namluda dolaşıyorum. Ben bir çocuğa zarar verebilecek birisi değilim. Bana saldıran şahıslara dahi zarar vermek aklımdan geçmedi" diye savunma yaptı.

"BAŞKA KİMSENİN CANI YANMASIN"

Küçük Zeynep'in babası Mustafa Korkmaz ise, duruşma sonrası yaptığı açıklamada insanların rastgele ateş etmesinin önüne geçilmesi için mahkemeden örnek teşkil edecek bir karar çıkmasını beklediklerini söyledi.

Her iki tarafı ve tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, sanık Erdi Karakaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.