AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmalarında, tümünü kapsamayan bazı sivil toplum kuruluşlarına hükümetin terör politikası, yeni anayasa ile ilgili düşünceleri ve 2023, 2035, 2050'de şehrinizi ve ülkemizi nerede görmek istiyorsunuz? diye soruldu. Gaziantep'te faaliyet gösteren önemli STK'ların olmadığı toplantıda, Sivil toplum kuruluşlarının bu konulardaki görüş ve düşünceleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'na rapor olarak sunulacağı öğrenildi.

Ak Parti Gaziantep il başkanlığında düzenlenen toplantıya, AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti İl başkanı Eyüp Özkeçeci'nin yanısıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Eyüp Özkeçeci, dağıtılan formla sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alacaklarını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletileceklerini belirterek, "Sivil toplum örgütlerine büyük önem veriyoruz. Milletvekili aday adaylarıyla ilgili de görüş almıştık. Görüşlerinizi bildirmiş, puanlamada bulunmuşturuz. Sizlere form dağıttık. Görüş ve önerileriniz Başbakan'a rapor halinde sunulacak. Başbakanımız sizlere önem veriyor" dedi.

Yeni bir sivil Anayasaya ihtiyacımız olduğunu, askeri cuntanın yaptığı anayasasının vücudumuza uymadığını belirten Özkeçeci, "Biliyorsunuz CHP masadan kaçtı. Olmadık şartlar sundular. Türk halkının vücuduna uygun yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Yeni sivil anayasa refah seviyesini artıracak, ufkumuzu açacak. Fikirlerinizi yazınız. Formları toplayıp derleyip göndereceğiz" diye konuştu.

Toplantıya, Türkiye Eczacılar Vakfı, Şehit Aileleri Derneği, Oğuz Boyları Federasyonu, İmam Hatipliler Derneği, İlim Yayma Derneği, Zihinder, Hak-İş, Ulaştırma Memur Sen, Altı Nokta Körler Derneği, Sağlık Sen, Batmanlılar Derneği, Şoförler Odası, Nakliyatçılar Odası, Servisciler Odası gibi bir çok sivil toplum kuruluşu katıldı. Meral KINACILAR