Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü IŞİD saldırısında Astsubay Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit düştüğü bölgede yer alan Dağ Hudut Karakolu'nu ziyaret etti. Buradan şehit evine geçen Davutoğlu, "Karakoldaki askerlerin bölge halkına emanet olduğunu ifade ederek, "Askerimize destek verin. O askerlerimiz size siz de askerlerimize emanet. Biz hepimiz iç içeyiz" dedi. Davutoğlu'nun ziyareti IŞİD'le mücadelede önemli bir mesaj olarak da algılandı. Davutoğlu, daha sonra işadamı Selim Acar'a ağabeyi Mehmet Salih Acar'ın vefatı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulundu.

ACAR'A ZİYARET

Başbakan Ahmet Davutoğlu, işadamı Selim Acar'a ağabeyi Mehmet Salih Acar'ın vefatı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulundu. Başbakan Davutoğlu, ACARSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar'ı, Gaziantep'teki evinde ziyaret etti. Davutoğlu, Selim Acar'a bir süre önce ağabeyi Mehmet Salih Acar'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı dileğinde bulundu. Başbakan Davutoğlu'na ziyarette eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti.

ÖZEL UÇAKLA GELDİ

Başbakan Davutoğlu cumartesi öğle saatlerinde başbakanlığa ait özel uçakla Gaziantep Havalimanı'na geldi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve yetkililer tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu daha sonra kara yoluyla Kilis'in Elbeyli ilçesine hareket etti.

NANE'NİN AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü IŞİD'in saldırısında şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin ailesini ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu, Kilis'in Elbeyli ilçesinde, Astsubay Nane'nin şehit düştüğü bölgede yer alan Dağ Hudut Karakolu'nu ziyaretinin ardından Nane'nin ailesinin Gaziantep'teki evine geçti.

VATAN BÖLÜNMEZ

Davutoğlu, şehit askerin Seyrantepe Mahallesi'nde, ay yıldızlı bayraklarla donatılan evinde, eşi Seher Nane ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Başbakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bazı bakanlar ve milletvekilleri eşlik etti. Bu arada, Davutoğlu'nun ziyareti sırasında da şehit askerinin evinin bulunduğu apartmanın önünde, ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar toplandı. Başbakan Davutoğlu, çıkışta "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atan bu vatandaşlarla tokalaştı.

BAKANLAR DA EŞLİK ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü IŞİD'in saldırısında Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit düştüğü bölgede yer alan Dağ Hudut Karakolu'nu ziyaret etti. Ankara'dan 11.30'da, özel uçak "ANA" ile Gaziantep'e gelen Başbakan Davutoğlu, havalimanından karayoluyla karakolun bulunduğu Kilis'in Eybeyli ilçesine gitti. Davutoğlu'na Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.

ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bazı bakanların da eşlik ettiği Başbakan Davutoğlu, ilk olarak Elbeyli ilçe merkezinde bir kahvehane önünde durdu. Burada kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocukları seven ve hediyeler veren Başbakan Davutoğlu, daha sonra kahvede çay içti.

TÜRK BAYRAKLI SELAMLAMA

Yol güzergahında bulunan Elbeyli ilçesine bağlı Büyükkaracaören köyü girişinde, vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılanan Davutoğlu, makam aracından inerek vatandaşlarla sohbet etti. Bazı vatandaşlar, Davutoğlu'nu Türk bayrağıyla selamladı. Elbeyli ilçesindeki bir kahvehanede de davet üzerine çay içen Davutoğlu, "Elbeyliler var mı bizden bir isteğiniz" diye sordu. Vatandaşların sınırda yeniden düzen kurulması yönündeki isteklerini belirtmeleri üzerine Davutoğlu, "İnşallah karşı tarafta düzen kurulursa sınır çok rahatlar" ifadesini kullandı.

ASKERLER SİZE EMENAT

Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin şehit düştüğü yeri görmeye geldiklerini belirten Davutoğlu, karakoldaki askerlerin bölge halkına emanet olduğunu ifade ederek, "Askerimize destek verin. O askerlerimiz size siz de askerlerimize emanet. Biz hepimiz iç içeyiz" diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, şehit Astsubay Nane'nin, öğretmeni olduğunu ifade eden vatandaşla da bir süre sohbet etti. Suriye sınırında yer alan ve Şehit Astsubay'ın şehit düştüğü bölgeye giden Davutoğlu, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakolu'nu ziyaret etti.

TÜRK BAYRAĞINI ÖPTÜ

Karakolda görev yapan askerlerce hudut tekmiliyle karşılanan Davutoğlu, bir askerin verdiği Türk bayrağını öperek teslim aldı. Askerlerle öğlen yemeği de yiyen Davutoğlu, daha sonra gözlemevi kulesinde brifing aldı. Davutoğlu'nun, Suriye sınırındaki karakolda basına kapalı gerçekleşen ziyareti yaklaşık 1 saat sürdü.

BAŞBAKAN'A SEVGİ SELİ

Şehit Astsubay Yalçın Nane’nin ailesine ziyareti sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu dışarıda bekleyen vatandaşlar, Başbakan'a yoğun ilgi gösterdi. Başbakan’a sarılıp elini öpmek için yarışan vatandaşlar arasında izdiham yaşandı.Gaziantep’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kilis’in Elbeyli ilçesinde hudut görevini yaparken şehit düşen Astsubay Yalçın Nane’nin ailesinin kaldığı Seyrantepe’deki askeri lojmanlara geldi. Şehit Yalçın Nane’nin ailesine ziyaretinin ardından, askeri lojmanlardan aracıyla çıkan Başbakan Davutoğlu, Türk Bayrakları eşliğinde yoğun ilgiyle karşılandı. Türk Bayrakları sallayan vatandaşlara selam vermek için aracından inen Başbakan’ın elini öpmek isteyen vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. AA