Ak Parti aday tanıtım toplantısı Ankara Arena Spor Salonunda yapıldı. Ak Parti Gaziantep Milletvekili adayları Mehmet Şimşek, Abdulhamit Gül, Ahmet Uzer, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, A.Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Fikret Tural- Hakan Tanrıöver ve Selami Yetkinşekerci'nin yanısıra, belediye başkanları, il, ilçe teşkilatları, gençlik kolları ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep'ten giden gençliğin coşkusu karşısında Gaziantep yazılı atkıyı açtı ve Gaziantep'e teşekkür etti.

CENTİLMENLİK ÇAĞRISI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partililere önemli mesajlar vererek, muhalefet parti liderlerine centilmenlik çağrısında bulundu. "Gelin hep birlikte şiddete ve teröre karşı birleşelim" diyen Davutoğlu, "Gelin 1 Kasım seçimlerine giderken teröre, şiddete karşı ortak bir tutumda buluşalım. Ortak bir deklarasyonla 1 Kasım’da tam bir güvenlik ortamı içinde seçimin gerçekleşmesi için çağrıda bulunalım. Terörü, şiddeti kim desteklerse ona karşı 1 Kasım’daki milli iradenin sözcülüğünü yapalım. Bütün siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum, terör ve şiddet üzerinden sandıklara, sandık iradesine tasallut etmek isteyenlere karşı ortak bir tavırda buluşalım" dedi. Davutoğlu, AK Parti’nin seçim beyannamesini 4 Ekim’de açıklayacağını belirtti.

Alper Kış ve Ebru Gülçiçek’in hazırladığı ’Haydi Bismillah’ seçim şarkısı kamuoyuna tanıtıldı. Davutoğlu, tek tek isimleri çağrılan milletvekili adaylarıyla fotoğraf çektirdi ve toplu poz verdi. Meral KINACILAR