Başbakan Ahmet. Davutoğlu dün yaptığı konuşmada Suriye ile Gaziantep arasındaki düşüncelerini açıkladı ve "Eğer Esad bizi dinleseydi Halep yıkım içinde olmayacaktı. Şu anda Halep ile Gaziantep arasına mülteciler değil hızlı tren gidip gelecekti" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada Irak ve Suriye politikaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grubunda Irak ile 24-25 Aralık’ta ortak kabine toplantısını İstanbul’da yapacaklarını açıkladı. ''Eğer Beşar Esad bizi dinleseydi Halep yıkım içinde olmayacaktı'' diyen Davutoğlu, ''Şu anda Halep ile Gaziantep arasına mülteciler değil hızlı tren gidip gelecekti'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk kez masayı yumrukladı!

IRAK'LA ORTAK KABİNE TOPLANTISI 24-25 ARALIK'TA İSTANBUL'DA

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

"Bence son dönemlerin en önemli ziyaretlerinden birini Bağdat’a gerçekleştirdim. Irak söz konusu olduğunda biz hiçbir Iraklı kardeşimize etnik ve dini kökeni üzerinden bakmayız. Bağdat ziyaretimizde sayın Abadi ile detaylı görüşmeler yaptık. Diyorlardı ya 'nerede o ortak kabine toplantıları.' Belki bazıları çok üzülecek ama Irak ile 24-25 Aralık’ta ortak kabine toplantısını İstanbul’da yapacağız. Irak’ta herkesin elini taşın altına koyduğu bir hükümet yapısından en fazla memnun olan biziz."

"IRAK İÇİN SEFERBER OLUNUZ"

"Buradan iş adamlarımıza sesleniyorum. Kaygıları tereddütleri bir kenara bırakarak Irak’ın yeninden yapılanması için seferber olunuz. Irak’ın her bir noktasında bizim insanımızın emeğini görmek istiyoruz.

Irak ziyaretim kapsamında gece 2 buçuk civarı Erbil’e vardık. O saatte havaalanından şehre giderken her yerde bizim şirketlerin tabelalarıyla dolu sokaklardan geçtik. Erbil’e inmesek 'herhalde Türkiye’de bir şehre indik' dersiniz. İşte bizim rüyamız, hayalimiz bu."

"ESAD BİZİ DİNLESEYDİ"

"Eğer Beşar Esad bizi dinleseydi Halep de böyle olacaktı. Yıkım içinde olmayacaktı. Kendi halkına savaş açmasaydı şu anda Halep ile Gaziantep arasına mülteciler değil hızlı tren gidip gelecekti. Bir gün Halep kurtulacak, Suriye tekrar ayağa kalkacak inşallah o gün geldiğinde tıpkı Irak’ta olduğu gibi ortak kabine toplantısını tekrar yapacağız. Ne Suriye, ne Irak’ı, Esad ve IŞİD gibi zalimlere terk etmeyeceğiz."