Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezlerinde ücretsiz Üniversiteye hazırlık kurslarına katılan 865 öğrenciden 661’i üniversiteye yerleşerek, eğitim gören öğrenciler arasında yüzde 76’lık bir başarı sağladı.

Eğitimde başarının sağlanması ve desteklenmesi adına önemli çalışmalara imza atan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gençlik merkezlerinde ücretsiz eğitim alarak Üniversiteye yerleşen öğrencilerle yemekte bir araya geldi.

MOTİVASYON YEMEĞİ

Şelale Plazada düzenlenen motivasyon-kutlama yemeğine; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ali Şahin ile Mehmet Sarı da katıldı. Yemekte söz alan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ali Şahin ile Mehmet Sarı, katkılarından dolayı Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür etti ve üniversiteye yerleşme başarısı gösteren öğrencileri tebrik etti.

KÖTÜ BİR MESLEK YOK

Konuşmasında eğitimin önemine vurgu yapan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Hemen hemen her fakülteye öğrenci yerleştirildiğine dikkat çekti. Başkan Tahmazoğlu, öğrencilere şu tavsiyede bulundu: “Kötü bir meslek yok. Her meslek güzel. Yeter ki o mesleğin hakkını verelim, o meslekte en iyisi biz olalım. Her zaman en iyi olmayı hedefleyelim. Bu çok önemlidir. Doktor olacaksanız en iyi doktor siz olun, mühendis, hukukçu, iktisatçı, işletmeci, yani tüm mesleklerde en iyisi siz olun.”

TELEFONUNU VERDİ

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yemek sonrası kendisine ait özel cep telefonu numarasını öğrencilerle paylaştı ve herhangi bir sıkıntı yaşamaları durumunda çekinmeden kendisini arayabileceklerini söyledi. Üniversiteye yerleşen öğrenciler, kendilerine eğitim alanında ücretsiz imkan sunan Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti. Yemek, toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT