1993 yılında Ali Demirdaş ve Aykut Kalkan tarafından kurulan Aydemir Otomotiv, 3 bin 500 metrekarelik yeni plazasıyla müşterilerine hizmet veriyor.. Otomotiv seköründeki başarısını emlak ve inşaat sektörününde devam ettiren Aydemir Otomotiv, son yıllarda Solar enerji sektörünü de faaliyetleri arasına katan Aydemir Grup, önce dürüstlük ilkesiyle büyümesini sürdürüyor. Aydemir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş, başarısının sırrını, "Firmamızda bu durumun getirmiş olduğu sorumluluğun hep bilincinde oldu. En büyük ilkemiz olan, önce dürüstlük satış politikasını değişmez prensip olarak devam edeceğiz”şeklinde değerlendirdi.

Otomotiv sektörünün sorunlarını konuştuğumuz Demirdaş, sektörün ciddi anlamda büyüdüğü mesajını verdi. Sektöre 1993 yılında Almanya’da ortağı olan Aykut Kalkan ile birlikte girdiklerini anlatan Demirdaş, "İki genç girişimci olarak lüks segment araçları Türkiye’ye ithal etmeye başladık. Yabancısı olduğum yeni bir sektör olduğu için ilk dönem zorlansak da sonraki yıllarda başarıyı yakaladık ve otomobil vazgeçilmez bir tutku haline geldi. Lüks araç segmentin deki boşluğu ve hızlı araç temin etme fırsatını da iyi kullanarak Gaziantep ve bölgesinde iyi bir çıkış yakaladık" dedi.

İLK GÖZ AĞRIM OTOMOTİV

Demirdaş, otomotivin ilk göz ağrısı olduğunu belirterek, "Ancak emlak, inşaat ya da enerji diye ayırt edemem, hepsini seviyorum ve başarılı olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Uzun yıllardır otomotiv sektörü haricinde inşaat ve emlak sektöründe faaliyet gösteriyorum. Ayrıca bundan üç yıl önce iki değerli iş adamı arkadaşımla, Türkiye’nin ve Dünya’nın gündeminde olan yenilenebilir enerji alanında güneş enerjisi sektöründe bir yatırım kararı aldık. Türkiye‘nin güneş enerjisi potansiyelinin yüksek olması ve bu sektörün ülkemizde gelişerek global pazarda önemli bir oyuncu olacağı düşüncesi yatırım kararımızın nedenlerindendir. Türkiye’nin ilk güneş paneli üretim tesislerinden biri olan fabrikamızda üretilen panellerin %80’ ni yurtdışına gönderilmektedir" diye konuştu.

YENİ PLAZA DAHA GENİŞ HİZMET

"İpek yolu üzerindeki yeni plazamız 3500 m2 kapalı alanı olan bir yer" diyen Demirdaş, Binada otomotiv haricinde emlak ve inşaat ofislerinin mevcut olduğunu söyledi.

CİDDİ ARTIŞ VAR

Türkiye’de son 10 yılda otomotiv sektöründe tam 10 kat artış görüldüğüne dikkat çeken Demirdaş, "Bu artıştan Gaziantep çok daha büyük bir pay aldı. Gaziantep’in gelişen ekonomisi artan nüfusu bu artışta önemli rol oynadı. Ülke piyasasında uzun yıllardır piyasalar olumlu yönde ilerliyor ancak otomotiv sektöründe oldukça yüksek olan ÖTV rakamları araç fiyatlarının hızla yükselmesine sebep oldu. Bu yükselme sonucunda son 4 ay içinde yüzde 22,9‘luk bir daralma ile sonuçlandı. Firmamızın satışları bu daralmadan etkilenmedi çünkü müşterilerimize uzun yıllardır güven verdik, iyi iletişim kurduk ve duygusal bir bağ oluşturduk. Bu bağ ilişkilerimizin daha uzun zamana yayılmasına vesile oldu. Firmamızda bu durumun getirmiş olduğu sorumluluğun hep bilincinde oldu. En büyük ilkemiz olan, önce dürüstlük satış politikasını değişmez prensip olarak devam edeceğiz" diye konuştu.

SORUNLAR CİDDİ

Otomobil sektörünün sorunlarından da bahseden Aydemir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş, "Sektörde özellikle son dönemde çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Aydemir olarak biz son 7-8 yıldır ithal araçlarda sorun yaşanacağını ön gördüğümüz için getirmiyoruz. İthal araç almasınlar, araç aldıkları muhataplara dikkat etsinler ve araç almadan önce kilometre kontrolü, ekspertiz, pert kaydı sorgulama işlemlerini titizlikle yapmaları gerekli"

YENİLİKLERİ TAKİP EDİYORUZ

Aydemir Grup’u diğer firmalardan ayıran en büyük özelliliğinin güven olduğunu belirten Demirdaş, "Firmamızın birçok güzel özelliği var. Biraz önce de bahsettiğim gibi firmamız her zaman müşterilerimize samimiyet ve güven vermiştir. Bu en sevdiğim özelliğimizdir. Bunun yanında ekip ruhu ile çalışılmasını ve yenilikleri yakından takip etmemizi de önemsiyorum"

MUTLU BİR EVLİLİĞİM VAR

Aydemir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş, "Babamın rahmetli olması nedeni ile tahsilimi tamamlayamadan küçük yaşta iş hayatına atıldım. Güçlük ve zorluklar içinde geçirdiğim o yılların avantajlarını ileriki yıllarda yaşadım. Mutlu bir evliliğim ve 3 çocuğum var bence hayatımda en büyük servetim ve mutluluğum ailem. Biz her zaman çalışan ve müşteri memnuniyeti ilkesini benimsiyoruz. Başarımızın altında bu ilkenin yattığını biliyoruz. Bu şekilde mutlu ve huzurlu bir çalışma ortamı elde ediyoruz. En zor anlarda bile iyi bir ekibiniz varsa ve sadık müşterileriniz mevcutsa iş hayatı daha keyifli hale gelebiliyor. Her zaman azimle ve çok çalışsınlar. İyi okuyucu olsunlar ben kitap okumayı, araştırmayı ve hayata duyarlı olmanın başarıma katkısı olduğuna inanıyorum. Mesleklerine sevgi ve saygı ile sarılsınlar. Her zaman dürüst ve saygılı olsunlar"

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT, Meral KINACILAR