Gaziantep Üniversitesi’nin düzenlediği Çözüm Kumbarası etkinliğinde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğrencilere “Dünyayı değiştiren insan olabilirsiniz” dedi. Sosyal Medya ve İletişim Danışmanı Ercüment Büyükşener ise, “Başarılı olmayın. Farklı olmaya çalışın. Çünkü zaten fark size başarıyı getirecektir. Dünya değişiyor, siz değişmezseniz kaybedersiniz” önerisinde bulundu.

Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite olarak farklı işler yapma, eski köye yeni adet getirme, icat çıkarma çabası içinde olduklarını belirtirken, “Bunun için hep fikri olan beri gelsin dedik. Üniversiteyi sadece sizlere eğitim verdiğimiz bir yüksek lise olarak görmedik. Ama burayı total olarak bir insanın yetişmesi için gerekli iklimin tesis edildiği bir yer olarak addettik” dedi.

BÜYÜKŞENER: DEĞİŞMEZSENİZ KAYBEDERSİNİZ

Dünya ve Türkiye’nin artık ‘Dijital Vatandaşlık’ sürecini yaşadığını belirten Sosyal Medya ve İletişim Danışmanı, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ercüment Büyükşener ise, öğrencilere eski köyü değiştirmeleri çağrısında bulundu. Gençlerin yenidünyayı tasarlamamaları halinde, eski dünyaya ayak uydurmak zorunda kalacaklarını kaydeden Büyükşener, “Bugün sadece Türkiye değil, dünya değişiyor. Dünyayı değiştirenlerin bu salondan çıkmaması için hiçbir sebep yok. Çünkü bilgi iletişim ve değer ekonomisi sadece internet üzerinde internet üzerinde. Ama Dünya’yı değiştirmek kolay değil. Dünyayı değiştirebilmeniz için paydaşlarını anlamanız lazım” dedi.

BAŞARILI OLMAYIN, FARKLI OLUN

Konuşmasının devamında yeni dünyayı anlayamayanların aşağı doğru gittiğini kaydeden Büyükşener, öğrencilerden yeni fikirlerden ziyade, o fikri iş planına çevirmelerini istedi. Genç nüfusumuzun biraz kafasını yorması halinde dünyada yapılanlardan daha iyisini yapacaklarını savunan Sosyal Medya ve İletişim Danışmanı Büyükşener, “Dünya dijital vatandaşlığı konuşuyor. Türkiye Cumhuriyeti de bunu konuşuyor. Dijital dünyada hak ve sorumluluklarımız değişiyor. Gezi parkı süreci Türkiye’de çok önemli şeyi gösterdi. O da internette her gördüğünüze inanmamanız gerektiği gerçeği. Her gördüğümüzü twitlememek. İnsanlar sizi şekillendirebilir, yönlendirebilirler. Bu çok önemli.İyi bir dijital okur ve dijital yazar olun. Lütfen sıradan çoğunluktan değil, sıra dışı azınlıktan olun.”

KÜÇÜK BALIK BÜYÜK BALIĞI YUTUYOR

Konuşmasına teknoloji dünyasındaki baş döndürücü hızdaki gelişmelerin insanların daha çok ve hızlı haber almasını sağlamadığını belirten INTEL Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ise, teknolojinin insan hayatının birçok noktasına dokunduğunu vurgulayarak özetle şöyle dedi: “Artık eğitim; teknolojiyle eğitim demek. Sosyalleşmek demek, dijital olarak sosyalleşmek demek. Bütün hayatımızda bu tür kavramlar iç içe geçti. Eskiden dillendirdiğimiz ‘Büyük balık küçük balığı yutar’ yaklaşımı geçerliliğini kaybetti. Artık, hızlı olan küçük balık büyük balığı yutuyor. Örnek mi istersiniz; 5 yıl önce dünyanın en büyük elektronik markası Nokia nerde? 10 yıl önce bilgisayarlarımızı masanın üstüne koyan IBM markası nerede? Dolayısıyla, bugün küçük balık büyük balığı yutuyor. Bu çağda artık önemli olan bilgiyi yakalayıp hayata geçirmektir. Teknoloji tanınan yüzleri, idolleri tanıştırdı. Önemli olan bu yüz ve idollerden olabilmek.”

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT