Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bütün lise son sınıf öğrencilerinin Çanakkale’ye gönderilmesi için teklif kararı verdi. Tahmazoğlu ‘ Çanakkale’ye 10 bin öğrenci daha gönderme kararı aldık. Yaptığımız okul ziyaretlerinde bize gelen bazı öğrenciler derslerim başarılı değil, ama vatanımı çok seviyorum. Bizim suçumuz ne? şeklinde tepkiler aldık. Başarılı veya başarısız tüm öğrencileri Çanakkaleye götüreceğiz’ dedi. Teklif kararı oybirliğiyle kabul edildi.

Şahinbey Belediyesi meclis toplantısı belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. 21 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında CHP’li üyeler Tahmazoğlu’nu soru yağmuruna tuttu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, CHP meclis üyesi Hasan Şencan’ın ‘TEOG sınavına sponsor oldunuz mu?’ sorusuna, “Şahsi reklamı sevmem, 6 yıldan beri belediye başkanıyım parti rozeti bile takmadım” diye cevap verirken, Uğur Kalkan’ın Şahinbey belediyesi araçlarının AK parti seçim bürosuna malzeme taşımasıyla ilgili sorusu üzerine ise, “Yanlışı olan varsa cezalandırılacak. Yoksa eğer, Şahinbey belediyesinin manevi şahsiyetine hakaretten dava açacağım’ dedi.

Mayıs ayı Şahinbey Belediyesi 1. Olağan meclis toplantısı belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. Meclis gündeminden önce geçen ay yapılan hizmetler slayt gösterisiyle anlatıldı. Gündemde bulunan 21 madde ilgili komisyonlarda incelenip görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem dışı söz alan MHP meclis üyesi Abdullah Şaşuşağı Şahinbey belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu’a Çanakkale’ye kaç öğrenci gönderdiklerini sordu. Şaşuşağı, “Kaç sivil gönderdik, sivil olanlar kimlerdi, gönderilen siviller içinde Ak parti yöneticileri ve mahalle temsilcilerinin olduğunu biliyorum. Çanakkale ‘ye gitmeyi üstün başarılı olup gidemeyen öğrenciler mi? yoksa, Ak parti şovuna dönen ve Ak partili yönetici ve temsilcileri mi hak etti?’ diye sordu.

MİLLİ EĞİTİM KARAR VERİYOR

Mehmet Tahmazoğlu ise, hangi öğrencinin gideceğine Milli eğitim karar verir uygulamada bir yanlışlık varsa Milli eğitimle görüşebileceklerini söyledi ve ‘Valilik onayıyla gidiyor bu öğrenciler. Öğrenci tespitiyle milli eğitim ilgileniyor. Şuan 7 bin 500 öğrenci, bin civarında sivili Çanakkale’ye gönderdik.’ dedi.

PARTİ ROZETİ TAKMADIM

CHP meclis üyesi Hasan Şencan Tahmazoğlu’a ‘ Nisan ayında yapılan TEOG sınavına sponsor oldunuz mu? Olduysanız bu kitapta resminiz var. belediye başkanlarının sponsor olmaları kanunsuzdur. Eğitim siyasallaştırılmamalıdır.’ dedi. Tahmazoğlu ise cevaben ‘ şahsi reklamı sevmem, 6 yıldan beri belediye başkanıyım parti rozeti bile takmadım. Benim bilgim dahilinde değil. Resmim olması yanlış özür dilerim.’ Şeklinde konuştu.

TAHMAZOĞLU HAKARET DAVASI AÇACAK

CHP meclis üyesi Uğur Kalkan ise ‘Şahinbey sitesinde AK partili milletvekililerin resimleri ve görüşlerinin bulunmasını eleştirdi. Kalkan, “Şahinbey belediyesi sitesi olmaktan çıkmıştır.. Şahinbey belediyesi araçlarının AK parti seçim bürosuna malzeme taşıdığını gözümle gördüm. Gidip görevlilere sordum Seçim bürosu elemanlarıyız dediler” diye konuştu.

Şahinbey belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Şahinbey’in yanlışlarının basına yansımasının doğru olmadığını söyledi ve ‘ Keşke daha önce bunları paylaşsaydınız ben bu konuyu basından öğrendim. Malzemenin gittiği yer bir emlakçı dükkanı, Kutlu doğum haftası dolayısıyla malzeme gönderildi. Yanlışı olan varsa cezalandırılacak. Yoksa eğer, Şahinbey belediyesinin manevi şahsiyetine hakaretten dava açacağız’ diye konuştu.

Meclise ayrıca zirai atık paketlerinin çevreye verdiği zararların önüne geçilmesi için önerge verildi. Belirlenecek bölgelere zirai ilaç toplama konteynırları konulması için yapılan teklif oy birliğiyle kabul edilerek Çevre ve Temizlik Komisyonu’na sevk edildi.MANSUR YALVAÇ