VALİ Ali Yerlikaya, Ticaret Odası'nın Mart ayı meclis toplantısına katıldı. Odaların eğitimde başarıya yönelik farkındalık oluşturulmasına öncülük etmesi gerektiğini ifade eden Yerlikaya, “Sizler bu şehrin sahiplerisiniz. Okullarımıza öğrencilerimize sahip çıkmanızı istiyorum, başarı da başarısızlıkta bulaşıcıdır” dedi.

Sanayicilerin birbirinin işini taklit etmek yerine farklı sektörler ve işlerle yeni yatırımlar yapmalarını, yurt dışına açılmaları isteyen Yerlikaya, şehrin başarılarıyla iftihar ettiğini belirterek, şunları kaydetti: “Sanayi ve ticarette, ihracatta ve gastronomideki başarılarımızla iftihar ediyoruz. Yerinde durmak bize yakışmıyor. Daha fazla istihdam gerçekleştirirken daha fazla gelir elde edecek işlere yönelmek zorundayız. Devlet olarak bizler her zaman yanındayız, Allah işinizi rast getirsin.”

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

Ticaret Odası Başkanı Bartık, mecliste yaptığı konuşmada, Gaziantep’in ülke ve dünya ekonomisi içerisindeki başarısına destek verenlerin çatı kuruluşu olmanın kendilerine ağır sorumluluk yüklediğini söyledi. Bu başarıya imza atan üyelerin önünü açmak ve bir hedef belirleyip o doğrultuda ilerlemek gerektiğini ifade eden Bartık, “Bu bağlamda Gaziantep’i bir adım daha ileriye taşımak hedefiyle vizyonumuzu 2020 yılında Gaziantep'in ülke ekonomisinde ilk dört ilden biri olmasına öncülük etmek olarak belirledik. 17 bini aşkın üyeyi, çalışanları ve aileleriyle birlikte değerlendirdiğimizde aslında bu stratejik plan sadece Gaziantep Ticaret Odası’nın değil topyekûn Gaziantep’in geleceğini etkileyecektir. Bu sebeple hedeflere ulaşmak adına yapılacak çalışmaları sadece yönetim kurulumuz, meclisimiz, meslek komitemiz ve personelimizle değil tüm paydaşlarımızla birlikte yürütmemiz gerekmektedir. Bunu başarabilmek için de işe vizyonumuzu içselleştirmek ve birlikte başarabilmek adına tabana yaymakla başlamalıyız.”

ÇINARLARA ÖDÜL

Bartık, 20 yıldan fazla GTO’da meclis üyeliği yapan 6 meclis üyesini ödüllendirdiklerini belirterek, “Hem Odamızın hem de şehrimizin bugününü inşa eden Cahit Nakıboğlu, Mustafa Aydınçelebi, Hanefi Yılmaz, Zeki Yağcı, Osman Asiltürk ve Necmettin Ay’a verdikleri değerli hizmetler için şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

SURİYE MASASI FAALİYETTE

Odaya kayıtlı Suriyeli üye sayısının 600’ü aştığını anlatan Bartık, bu üyelerle doğru iletişim kurmak, ülke mevzuatını doğru anlatmak ve bu üyeleri ekonomiye katkı sağlayacak şekilde yönlendirebilmek için “Suriye Masası” kurduklarını ve önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağını kaydetti. NECMETTİN GÖRGÜN