Ticaret Borsası Meclisi, 2016 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yılın genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda meclis üyelerine 2017 yılında hayata kazandırılması planlanan projeler hakkında bilgiler verildi. GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, mecliste yaptıkları konuşmalarda, 2016 yılında yaşanan çeşitli sorunlara rağmen Türkiye’nin mili seferberlik ruhu içerisinde bu süreçten çok daha güçlü ve başarılı bir şekilde çıkacağını ifade ettiler.

TÜRKİYE KARANLIĞA SÜRÜKLENMEK İSTENDİ

Ortadoğu coğrafyasını kan ve gözyaşı deryasına çevirenlerin şimdide terör örgütleri üzerinden Türkiye’yi karanlığa sürüklemek istediğini kaydeden GTB Meclis Başkanı Selami Memiş,” Yeni bir kurtuluş savaşı yaşıyoruz. Dün Çanakkale’de ve İstiklal harbinde kahraman ecdadımızın ortaya koyduğu azim, kararlılık ve inancı bugün bizlerinde aynı duygularla ortaya koymamız gerekiyor” dedi.

BÜYÜME İSTİKRARI SÜRECEK

Zor bir yıl olmasına rağmen Gaziantep’in büyüme istikrarını 2016 yılında da sürdürdüğüne dikkat çeken GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise, bu başarı hikâyesinin altında yatan tek gerçeğin birlik ve beraberlik ruhu olduğunu ifade etti. Tiryakioğlu, “ Gaziantep ekonomide kat ettiği başarılı mesafeyle bugün tüm Türkiye’ye moral kaynağı oluşturuyor. Küresel krizlere, bölgesel olumsuzluklara ve yaklaşık 450 bin Suriyeli ’ye ev sahipliği yapmasına rağmen Gaziantep, ihracatta 6,5 milyar dolarlık bir rakama ulaştı. Zorluklara karşın üretmeye, istihdama katkı sunmaya ve yeni pazarlara yelken açmaya devam eden marka şehir Gaziantep’in müteşebbis insanları, 2017 yılında da yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam edecektir ” şeklinde konuştu. BÜLTEN