UNESCO tarafından 33 ülkeden 47 şehrin içinde yer aldığı “Dünya Yaratıcı Şehirler Ağı”na gastronomi kategorisinde dahil edilen Gaziantep’in başarısına sanat ve siyaset dünyasından övgüler geldi.

İstanbul Çırağan Kempinski’de özel bir yemekte kutlanan başarı hikayesini yorumlayan sanat dünyasının önemli isimlerinden Hülya Koçyiğit, Gaziantep’in bu başarısının geç kalınmış bir hak olarak yorumladı. Gaziantep mutfak kültürünün tüm dünyanın bildiğini ifade eden Koçyiğit, “Çünkü hepimiz biliyoruz ki dünyanın en güzel mutfağı Türk mutfağı ve dolaysıyla Gaziantep mutfağıdır” diye konuştu.

SERTTAŞ: GURURLUYUZ

Bülent Serttaş ise Türkiye’nin haklı gururu olan bu başarıyı alkışladığını ifade ederek, “Bu yola baş koyan kadınından aşçısına, kebapçısından baklavacısına, belediye çalışanından valilik çalışanından Allah razı olsun. Gaziantep’i iki cümle ile anlatamazsınız. Gaziantep’te en az bir hafta kalmalısınız. Yemek kültürünü ve tatlarını öğrenebilesiniz. Tebrik ediyor ve alkışlıyorum” şeklinde konuştu.

TOPBAŞ: BU ÜNVANI HAKETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Türkiye’nin her bölgesinin farklı özelliklere sahip olduğunu vurgulayarak, “Gaziantep’in hak ettiği ünvanı aldığını düşünüyorum. Gerçekten Türkiye bir kıta özelliği gösteriyor. Her kentimiz bir ülke gibi özelliklere sahip” şeklinde konuştu. Geceye; İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Gülben Ergen, Cengiz Kurtoğlu, Engin Altan Düzyatan gibi ünlü sanatçılar ve sinema oyuncularının yanı sıra, siyaset, ekonomi, bürokrat, STK temsilci, iş dünyası, ulusal ve uluslararası basın, yerli ve yabancı konuk olmak üzere yaklaşık 600 davetli katıldı. NECMETTİN GÖRGÜN