MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin, Türkiye için bir tehdit olduğunu savunarak, "Barzani Türkiye'nin dostu değildir. Barzani, AKP'de bazı çevrelerin dostudur" dedi.

Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, şehir merkezlerine sızan ve devlet güçleriyle çatışan teröristlerin sayısının olağanüstü yüksek olduğunu ileri sürerek, çatışmalardan dolayı 220 bin kişinin göç ettiğini ve bölgedeki çatışmaların gerçek boyutunun ve şiddetinin Türk halkından gizlendiğini söyledi.

AB İLE YENİ ATILIM

Ümit Özdağ, "PKK terörü, kent merkezli ayaklanmaları tetiklemek amacıyla tırmanırken, şimdiye değin vekaleten savaş anlayışıyla sürdürülen Suriye iç savaşı, bölgesel bir nitelik kazanırken, asaleten savaşa dönüşme potansiyelini taşıdığını da göstermiştir" ifadesini kullandı.

Türkiye'de istikrarsızlığın artmasının en önemli dinamiklerinden birisinin de Türkiye'yi dünyanın mülteci merkezi haline getiren AK Parri politikaları olduğunu savunan Özdağ, "Bu politikaların önemli bir boyutunu da AB ile yapılan geri dönüş anlaşması oluşturmaktadır. AB'nin, Türkiye'ye dönük ikiyüzlü, bencil ve ülkemizi istismara dayanan politikaları şimdi de 'AB ile yeni atılım' adı altında piyasaya sürülüyor" diye konuştu.

MÜLTECİ AKINI

AB ile Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metni ile mültecilerle ilgili geri kabul anlaşmasının eş zamanlı olarak imzalanmasının bir hata olduğunu iddia eden Özdağ, "Şimdi bunların birbirlerinin koşulu haline getirilmesi çok daha büyük bir hata ve ülkemiz için çok büyük bir zafiyettir" görüşünü dile getirdi. Bunun, AB tarafından Türkiye'ye yapılmış bir haksızlık olduğunu belirten Özdağ, "Türkiye ne Avrupa'nın tampon bölgesi olmayı kabul etmeli ne de böyle bir insan pazarlığının parçası olmalıdır" dedi. Türkiye'de şu an 2 milyon 200 bin mülteci bulunduğunu, kabul edileceklerle birlikte bu rakamın 2 milyon 700 bine çıkacağını aktaran Özdağ, "Türkiye ile sınırdaş olan ve iç savaş yaşayan ülkelerden gelen bu nüfus, iç savaşların da Türkiye'ye taşınmasını kolaylaştırıyor. Mülteci akını, Türkiye'yi bir etnik savaş cehennemine dönüştürme potansiyeline sahip" iddiasında bulundu.

UYARMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Barzani'nin Ankara ziyaretini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Özdağ, "Barzani'nin amacı Irak'ın parçalanmasıdır. Bunu zamana yayarak gerçekleştirmek istiyor. Barzani'nin amacı 'Büyük Kürdistan'dır. Bunu zamana yayarak gerçekleştirmek istiyor. Barzani Türkiye'nin dostu değildir. Barzani, AKP'de bazı çevrelerin dostudur. AKP'nin tamamının bile dostu olduğunu söylemek mümkün değildir. Aynı zamanda iş ortağıdır. Barzani, Türkiye için bir tehdittir" yanıtını verdi. Irak'ın toprak bütünlüğünü destekleyici politikaların, daha güçlü bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini kaydeden Özdağ, bu konuda hükümeti uyarmaya devam edeceklerini belirtti AA