TİCARET Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in nüfusunun genç olduğunu ancak, gençliği iyi işlere kanalize etmek gerektiğini söyledi. Bartık, “Teknolojiyi iyi kullanan bir insanım ama önemli olan her şeyi olduğu gibi teknolojiyi de doğru kullanabilmektir. Hayatınızı teknolojiye mahkum etmeyin. Bilgisayarı daha çok araştırma yapmak için kullanın. Zamanınızı oyun oynayarak, çeşitli bilgisayar yazılımları aracılığıyla sohbetle geçirmeyin. Eğer bu şekilde devam ederseniz yol alamazsınız” dedi.

Bartık, "Gençleri iyi yetiştiremezsek gençliğin anlamı kalmaz. Gençlik bizim için nimet değil, külfet olur. Hedefleri olan, geleceğe yönelik planları olan ve her alanda iyi yetişmiş gençlerle yol alabiliriz" diye konuştu. Bartık, Özel Gaziantep OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1. Kariyer Günleri’nde, öğrencilerle bir araya geldi. Bilgisayar ve telefon gibi teknolojilerin önemli olduğunu ancak bunların doğru kullanılması gerektiğine dikkati çekti.

KALKINMA MODELİ

Gaziantep’in girişimci ruhuyla dezavantajlarını avantaja çeviren, avantajlarını doğru kullanan önemli bir kalkınma modeli olduğuna dikkati çeken Bartık, bu modeli iyi okuyanların sadece iş hayatında değil, diğer alanlarda da başarıya ulaşacağını vurguladı. HABER MERKEZİ