Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt, Gaziantep’in gelişmesi için desteklerinin devam edeceğini kaydetti. Zutt ve beraberindeki heyet, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Dünya Bankasının misyonunun yoksulluğu azaltmak olduğunu belirten Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt “Yoksulluğu azaltıp refahı artırmak için yaptığımız çalışmalarda iş dünyası ile ilişkilerimiz önem arz ediyor” dedi.

PERFORMANSINDAN ETKİLENİYORUM

Zutt, iş dünyasının başarılı olması için gerekli adımlar atarak, iş dünyasına destek verdiklerini dile getirdi. Türkiye’nin ve şirketlerin başarısı için çalıştıklarını anlatan Zutt, Gaziantep’in gelişmesi için de desteklerinin devam edeceğini kaydetti. Gaziantep’in ekonomik performansından etkilendiğini söyleyen Zutt, “Gaziantep’in sektör çeşitliliğinin iş yapma ortamının uygunluğu için bir gösterge. Küresel ekonomide fark yaratabilmek için tasarım ve markalaşma noktasında mesai harcaması gerek” şeklinde konuştu.

BARTIK BİLGİ VERDİ

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Suriyeli mülteciler için artık yardım destek politikaları değil uyum politikaları üretilmesi gerektiğini söyledi.“Suriyelilerle ilgili konu artık “acil yardım-destek” politikalarından "uyum" politikalarına geçişin zorunlu olduğu bir noktaya gelmiştir” diyen Bartık, bu noktada Oda olarak Suriyelilere meslek edindirmeye yönelik projeler için çalışmaya başladıklarını belirtti. BÜLTEN