HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, Ankara’da meydana gelen katliamın demokrasiye, barışa ve halkların kardeşliğine karşı yapıldığını söyledi. HDP olarak, her zaman, her yerde “İnadına Barış” dediklerini vurgulayan Osman Demirci, barış isteyenlerin katledilmesini şiddet ve nefretle kınadı.

Demirci, “Biz barış istiyoruz. Ama birileri barışa bomba koyuyor. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı yaşandı. Hem de başkentte gerçekleşti. Yüzü aşkın masum, barış gönüllüsünün hayatını kaybettiği bu katliam, bireysel, sıradan bir olay değildir. Olayın perde arkasının mutlaka aydınlanması gerekiyor” dedi.

PERDE ARKASI AYDINLANMALI

Daha önce Suruç ve Diyarbakır’da da benzer olayların gerçekleştiğini hatırlatan HDP Gaziantep Milletvekili Osman Demirci, “Ne yazık ki, gerek Suruç, gerekse de Diyarbakır’daki katliamları tam olarak aydınlatılamadı. Katliamın kimler tarafından planlandığı, canlı bombaların kimlerle hareket ettiği, kimlerin yardımını gördükleri gibi sorular yanıtsız kaldı. Ankara’da insanlığa karşı işlenmiş olan katliamın da yeterince aydınlanamayacağı endişesini taşıyoruz” şeklinde konuştu.

UNUTTURMAYACAĞIZ

Demirci, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Acımız büyük. Yılgınlığa, karamsarlığa kapılmayacağız. Halk düşmanlarına, demokrasi düşmanlarına karşı inadına barış demeye devam edeceğiz. Halkların kardeşliğinden yana olmaya devam edeceğiz. Ama devletin yapması gerekenler var. Kamuoyu vicdanının rahatlaması için bu olay mutlaka aydınlanmalı. Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamının aydınlatılamaması, tarihimiz açısından kara bir leke olacaktır. Bu katliamın sorumluları mutlaka bulunmalı. Canlı bombalar öldü, olay da kapandı gibi bir mantığı kabul etmiyoruz. Suçluların yakalanması ve yargı önüne çıkarılmasını ısrarla, sabırsızlıkla bekliyoruz. Barışa ve kardeşliğe karşı işlenen bu katliamları unutmayacağız, unutturmayacağız.” BÜLTEN